Home > #Hoofdnieuws > Africa Race: Belgische Gregoor Racing aan de winst!

Africa Race: Belgische Gregoor Racing aan de winst!

In de Africa Eco Race zit de tweede etappe erop. De lange rit zag een zege van de Belgen Bouwens, Boerboom en Driesmans op de Iveco van van Gregoor Racing!

foto: africaecorace/press

Het werd dus een goed begin van deze editie van de Africa Race met het Belgische trio dat acht minuten sneller was over de 329 kilometer lange klassementsproef dan de Hongaren Kovacs, Acs en Czegledi op Scania. De Fransen Patrick en Lucas Martin finishten als derde op een Mercedes jeep.

De overige Belgen eindigden vandaag als zesde (Essers-Lauwers-Vranken op MAN), 21ste (Geoffrey Noel de Burlin, Polaris) en 51ste (Hillewaere-De Jonckheere-Helewaut, MAN).

In het algemene klassement nemen de Hongaren Kovacs-Acs-Czegledi de kop met 22 minuten voorsprong op de Iveco van Bouwens, Boerboom en Driesmans. Essers-Lauwers-Vranken op de MAN staan nog negende op 58 minuten van de leiders.

Morgen, donderdag, wordt er gereden van Mhamid naar Assa over 516,32 kilometer. Er staat een lijvige klassementsproef op het programma van 497 kilometer waarbij er bij de Erg Chegaga de eerste duinenrij volgt. Uithouding en navigatie zullen de kernwoorden worden.