Home > #Hoofdnieuws > Africa Race: Belgen vooral op de trucks

Africa Race: Belgen vooral op de trucks

De Africa Eco Race is nu goed en wel gestart nadat gisteren de technische keuringen werden afgewerkt en de deelnemers in de nacht met de ferry op weg werden gezet naar Marokko.

(foto: garage Essers Lommel/facebook)

Na aankomst in Tanger zullen ze daar op dinsdag al een lange verbinding krijgen en een eerste korte klassementsproef van 23 kilometer van Kenitra naar Zardal.

De organisatie stond erop de officiële deelnemerslijsten pas te publiceren na de passage van alle deelnemers aan de technische en administratieve controles, iets wat pas laat in de nacht van zaterdag op zondag gebeurde. En daarmee gaf de organisatie een klein beetje hun mediatieke voorsprong uit handen die ze hadden kunnen opbouwen met een officiële start die één dag voor de Dakar plaats had…

Onder de deelnemers een aantal Belgen met Noel de Burlin op de Polaris RZR RS1 buggy, die aantreedt in de klasse T3. Verder is er bij de trucks het Art of Speed team, dat zorg zal dragen voor zowel de inschrijvingen van de Belgische transporteur Essers als die van Gregoor Racing. Zij mogen zich stilaan echte routiniers noemen met Noel Essers, Marc Lauwers en Tijs Vranken op de Essers MAN. Patrick Hillewaere, Nikolas Dejonckheere en Philip Helewaut zitten samen op de andere MAN TGA van Essers. Igor Bouwens, Ulrich Boerboom en Frits Driesmans vormen dan weer een team met de Iveco Tracker X-Way van Gregoor Racing. Zij zitten allen gegroepeerd in de klasse T4.

http://www.autosportwereld.be/2019/12/05/africa-race-2020-van-monaco-naar-dakar/