Home > #Hoofdnieuws > F1: Charles Leclerc zeker van stoeltje tot 2024

F1: Charles Leclerc zeker van stoeltje tot 2024

Charles Leclerc is nog tot 2024 zeker van zijn stoeltje bij Scuderia Ferrari, dat heeft de Italiaans renstal vandaag bekend gemaakt. Dat het contract van de Monegask direct met 5 jaar verlengd wordt, is een bevestiging van het vertrouwen bij Ferrari.

Foto: © Jens Mommens

Na zijn rookie jaar bij Alfa Romeo Sauber in 2018, mocht hij dit seizoen al debuteren achter het stuur van de Ferrari. Met zijn overwinning tijdens de GP van België in 2019 snoepte hij de titel van “Jongste winnaar ooit van een F1-race voor Ferrari” af van onze eigenste Jacky Ickx. Dat de 21-jarige veel in zijn mars heeft, hebben we zelf al kunnen vastellen dit jaar.

Dit had Leclerc zelf te zeggen over zijn verlenging: “Ik ben heel blij dat ik bij Scuderia Ferrari kan blijven . Het afgelopen seizoen, rijdend voor het meest roemrijke F1-Team, was een droomjaar voor mij.”

“Na elke race dit jaar werd onze wens om ons contract met Charles te verlengen steeds vanzelfsprekender”, voegt teambaas Mattia Binotto daaraan toe. “De beslissing betekent dat hij nu bij ons zal zijn voor de komende vijf seizoenen. Het toont aan dat Charles en de Scuderia samen een stevige toekomst hebben. Hij maakt sinds 2016 deel uit van onze familie en we zijn meer dan trots op de resultaten die we met onze Academie behalen. We zijn dan ook erg blij te kunnen aankondigen dat hij nog vele jaren voor ons zal rijden en ik ben er zeker van dat we samen veel nieuwe pagina’s in de geschiedenis van het Prancing Horse zullen schrijven”.

You may also like
F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race
F1 Spa: Tsunoda start vanuit pits, Verstappen en Leclerc stijgen één plaats
F1 Spa: startvolgorde na toepassing van de straffen
F1 Spa: stemmen na de kwalificaties