Home > #Hoofdnieuws > RACB Awards: onbegrijpelijke uitslag

RACB Awards: onbegrijpelijke uitslag

De jaarlijkse verkiezing van de RACB Driver of the Year, door de gespecialiseerde pers, zorgde dit jaar voor enige opschudding.

Foto ©: Hyundai

Thierry Neuville werd, na zijn vijfde tweede plaats in het WK Rally weer de winnaar, voor de zesde maal al, maar het feit dat hij de onderscheiding kreeg voor zijn eigen corijder Nicolas Gilsoul is zonder meer absurd. Rally is een sport die met twee beoefend wordt, net als bobslee of kayak en de prestaties zijn dus die van een team en niet van een individu. Bovendien kregen Neuville en Gilsoul de prijs vorig jaar wel samen en worden ze nu dus gesplitst. De keuze van de jury is dan ook niet te begrijpen. Neuville en Gilsoul werden in 2019 vicewereldkampioen rally en doen in 2020 weer een gooi naar de wereldtitel.

Nog opvallend in de uitslag van de verkiezing is dat een rijder die niet meer actief is, François Duval wel punten krijgt en de Belgische kampioen uithouding (Belcar), Dylan Derdaele… geen punten scoort. De RACB beloofde wel om de hele procedure te herzien voor 2020. De belofte van het jaar is de jonge Waal Nathan Vanspringel en het team van het jaar het Luikse DG Sport dat onder meer drie wedstrijden won in WRC2. In de Driver of the Year werd Stoffel Vandoorne derde, voor Frederic Vervisch en de broers Laurens en Dries Vanthoor. Maxime Martin werd zevende, Jérôme d’ambrosio achtste. Adrian Fernemont en Kris Princen sluiten de top-10 af.