Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsvragen: Louis Machiels

De eindejaarsvragen: Louis Machiels

Naast Laurens Vanthoor ging ook Louis Machiels dit seizoen aan de haal met een prestigieuze titel in de GT-racerij. De gouwgenoot van de oudste van de broers Vanthoor werd algemeen kampioen Pro/Am in de Blancpain Series, na een seizoen zoals hij zelf aangeeft met een slechte start. Machiels won de titel uiteraard met AF Corse Ferrari en zijn vaste teamgenoten Andrea Bertolini en Niek Hommerson.

Hoe was uw autosportjaar?  

Louis Machiels: “We namen een slechte start, grotendeels door pech, maar ook omdat ik Brands-Hatch, bij de opener van de Sprint Series een fout maakte. Daarna hebben we even snel de draad weer opgepakt en ik heb een sterke leercurve doorgemaakt in die sprintseries. De ervaring die ik heb opgedaan in de korte races is echt belangrijk en ik ben van plan om die verder te zetten. Een moment waar ik met pijn in het hart op terugkijk is onze opgave in Spa, met twee simultane lekke banden. We hadden daar een schitterende line-up, met Toni Vilander als vierde man en dat was echt balen. Een mooi moment daarentegen was de overhandiging door Stéphane Ratel na het seizoen van de award voor mijn seizoen.”

Wat verwacht u van 2020?

“Ik wil verdergaan op de gekozen weg, met de sprint en uithouding, in principe weer met Ferrari en Andrea. Die parameters staan voor 95% vast.”

Wat was het moment van het autosportseizoen?

“Voor mij was dat zonder twijfel de race van Max Verstappen in Brazilië!”  

You may also like
FIA WEC 2023: WRT, Sarah Bovy en Ulysse De Pauw tekenen present
FIA WEC 2023: Ferrari kondigt rijders aan, Antonio Giovinazzi maakt debuut
IMSA: Risi Competizione terug van de partij tijdens 24 Uren van Daytona
F1: Ferrari en FIA lanceren project om jonge vrouwen klaar te stomen voor de Formule 1