Home > #Hoofdnieuws > Daar zijn de Chinezen!

Daar zijn de Chinezen!

Het is misschien wat onopgemerkt voorbijgegaan, maar dit weekend kreeg de autosport voor het eerst een groot Chinees succes in een belangrijke internationale autosportserie. Lynk & Co werd beloond met de constructeurstitel in het WTCR, dat we gerust het WK voor toerwagens mogen noemen.

Foto ©: Lynk & Co

Lynk & Co en Cyan Racing schreven dus motorsportgeschiedenis met een international titel in het 2019 FIA World Touring Car Cup, na een spannende finale op de omloop van Sepang in Maleisië. Lynk & Co Cyan Racing haalden het uiteindelijk met 34 punten meer dan de dichtste rivaal Hyundai en Honda werd derde op 54 eenheden.

Lynk & Co & Cyan Racing hebben een schitterend einde geschreven aan een spannend seizoen. Ze hebben de basis gelegd voor een nog sterker 2020 en toonde hoe professioneel ze op alle vlakken zijn. Volgend jaar willen we op zoek gaan naar de beide titels”, aldus Victor Yang, Vice-President van de Communicatie van de Zhejiang Geely Holding Group, waar overigens ook Volvo en Polestar deel van uitmaken.

You may also like
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties
WTCR Slovakiaring: druk weekend voor Gilles Magnus
WTCR Nürburgring: Magnus over zijn lastig maar leerrijk weekend
WTCR Nürburgring: race 1 en 2 in beeld gebracht