Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsvragen: Thomas Piessens

De eindejaarsvragen: Thomas Piessens

Thomas Piessens is één van de vaste waarden in ons nationaal uithoudingskampioenschap Belcar. De Antwerpse ondernemer racete ondertussen met één van de Deldiche Racing Norma M20FC en vond net als zijn teamgenoten de tijd om op onze eindejaarsvraagjes te antwoorden.

Hoe was uw autosportjaar?

Thomas Piessens: “2019 was een jaar met veel ups en downs. Er was naast het behalen van enkele mooie podiumplaatsen, veel potentieel om enkele Belcar-races op onze naam te schrijven. Maar te vaak werden we het slachtoffer van mechanische of andere pech, waardoor we enkele potentiële overwinningen aan onze neus voorbij zagen gaan. Dat brengt ons meteen bij het antwoord op de tweede vraag…”

Wat verwacht u van 2020?

“Voor 2020 is het doel om af te maken waar het vorig jaar soms net fout ging. We gaan deze winter gebruiken om te evalueren en te zien waar we moeten verbeteren. Wel bemoedigend om te zien, zijn de stappen die Triple One samen met Deldiche gezet hebben om de problemen met de turbomotor op te lossen.”

Wat was het moment van het autosportseizoen?

“Het raceweekend van 2019 was voor mij was de Superprix in Zolder. Daar reden we zowel Supercar Challenge als Belcar. Met drie races en evenveel podiumplaatsen was dit zeker een geslaagd weekend.”

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters