Home > Historic > Oldtimer Rally > Kempenrally: Sander en Paul Van den Wyngaert winnen in Classic

Kempenrally: Sander en Paul Van den Wyngaert winnen in Classic

In de tweede editie van de Kempenrally was het meteen prijs voor vader en zoon Paul en Sander Van den Wyngaert, de winnaars in Classic.

foto’s: Kempenrally/Rally Media NL

In de Classic, tot 60 km/h gemiddeld, kwam een bijzonder gevarieerd wagenpark aan de start, met enkele wiegende 2 PK’s, zoals de Sahara 2CV van Seppe Verstegen, de Deuggyr-2CV van Koen Mertens en de Dyane turbo van Filip Van Gool.

Na de verrassende leidersplaats van Filip Geerts met zijn Porsche 911 na de eerste RT in Rijkevorsel, uitgerekend zijn woonplaats, nam Guy Moerenhout het commando over. De 70-jarige Lancia-rijder was echter te enthousiast op de showproef in Hoogstraten, waar hij te snel was. Philip Copmans nam de leidersplaats over met zijn Opel Kadett GT/E, maar opnieuw op de rondkoers in Hoogstraten kregen we een nieuwe leider. Sander en Paul Van den Wyngaert namen definitief de leiding met hun VW Corrado. Ze wonnen met 47,91 strafpunten voor Geerinckx Guy en Xavier Collin (BMW, 57,08 punten) en Guy Moerenhout met Filip De Munck (Lancia Delta Integrale, 65,14 punten).

We hebben ons geweldig geamuseerd en dit resultaat is beter dan onze verwachtingen. Ik had bij mijn eerste deelname een Top 10 als doelstelling. Aan winnen heb ik nooit gedacht. Merci aan mijn pa die me prima genavigeerd heeft,” aldus Sander Van den Wyngaert.