Home > Moto > Internationaal > FIM EWC: Yart Yamaha wint watergevecht in Sepang

FIM EWC: Yart Yamaha wint watergevecht in Sepang

YART Yamaha, met Broc Parkes, Karel Hanika en Niccolo Canepa, won de eerste editie van de 8 Uren van Sepang, de tweede manche van het FIM Endurance kampioenschap voor motoren. Het werd een moeilijke race, ten prooi aan verschillende onderbrekingen.

foto: fimewc.com

Het grillige weer in Sepang zorgde voor heel wat problemen in deze race. Het begon al met uitstel wegens zwaar weer en hevige regen. Om drie uur in de namiddag werd het veld dan toch de baan opgestuurd maar na een half uur in onophoudelijke regen achtte men het wijzer de zaken verder te bekijken en werd de race stilgelegd. Om zes uur in de avond werd er dan beslist om opnieuw van start te gaan.

Michael van der Mark (Yamaha Sepang Racing) en Mike di Meglio (FCC TSR Honda France) duelleerden dan voor de leiding maar met nog anderhalf uur te gaan op de klok, reden de heren elkaar van de baan. YART Yamaha nam het over in de eindfase en kwam als winnaar over de streep, met de lokale helden van SHOWA Honda Asian Dream (Zaidi-Izdihar-Chantra) als tweede en het BMW World Endurance team van Werner Daemen onder Belgische vlag met Ilya Michalchyk en Markus Reiterberger op de derde podiumtrede.

Verdere Belgische inbreng was er met het Mototech EWC team, met o.a. Fastré aan het stuur. Zij dienden op te geven. Xavier Siméon, aan de slag bij VRD Igol Pierret Experience, kon van een verre startplaats toch nog klimmen naar een 25ste plaats aan de finish.