Home > #Hoofdnieuws > WTCR: Michelisz en Ma met de overige pole’s in Sepang

WTCR: Michelisz en Ma met de overige pole’s in Sepang

Norbert Michelisz is de man in vorm in Sepang. Hij verzekerde zich van de tweede pole van het WTCR weekend en vergroot zo zijn kansen op de titel.

foto: fiawtcr.com

Zijn Hyundai teamgenoot Nicky Catsburg leidde het eerste, Q1 gedeelte van de sessie. Catsburg, die voor de eerste race een penalty van vijf plaatsen ving wegens inhalen onder geel, zakte daarna naar de vierde positie. Michelisz ging door op zijn elan en zette in Q2 en Q3 de besttijden. Esteban Guerrieri en de Honda was de enige andere titelkandidaat die met een vijfde plaats volgde in Q2 voordat hij in Q3 de tweede tijd liet noteren. Guerrieri houdt zo vast aan de kansen die hij nog heeft op de titel. De Chinees Ma Qinghua (Alfa Romeo) pakte de tiende tijd en wordt zo de poleman voor de race met omgekeerde startgrid.

Voor Cyan Link, duidelijk worstelend met de zwaardere wagens tengevolge 30 kilo ‘succesgewicht’, eindigde het verhaal voor titelpretendenten Müller en Björk al in het Q1 gedeelte van de sessie met een dertiende plaats voor de Elzasser en een negentiende plaats voor de Zweed. Voor hen liggen de zaken op zondag dus ingewikkelder.

Fréderic Vervisch reed een uitstekende kwalificatie waarbij hij met een negende tijd doorging naar Q2 en daar uiteindelijk eindigde als achtste met de Comtoyou Audi.