Home > Electric > Extreme E: Senegal als seizoensluiter

Extreme E: Senegal als seizoensluiter

Extreme E, de volledig elektrische offroad serie, maakte nu ook zijn laatste locatie bekend voor het eerste seizoen van de competitie. Het wordt Senegal.

foto: ©extreme-e.com

Het eerste volledige seizoen is voorzien voor 2021. Na Kangerlussuaq (Groenland), het Amazone woud in Brazilië, de woestijn van Saoedi-Arabië en de Himalaya in Nepal, wordt Senegal de vijfde en laatste locatie voor het openingsseizoen. Er zal gereden worden in de buurt van het gekende Lac Rose, op 30 kilometer van de hoofdstad Dakar.

De Extreme E wil met zijn competitie de aandacht vestigen op diverse problemen die hun oorzaak vinden in de klimaatwijziging. Het is een initiatief van Agag, die eerder al de Formula E startte. De rijders zullen het in een groepsfase eerst tegen elkaar opnemen, daarna gaat het via een knock-out systeem naar een finale die de winnaar zal aanduiden. Gereden wordt er met volledig elektrische SUV op offroad proeven van zes tot tien kilometer lengte waarbij de deelnemers door welbepaalde “virtuele poortjes” moeten rijden.