Home > #Hoofdnieuws > F1: Bottas topt FP1 & FP2 in Abu Dhabi

F1: Bottas topt FP1 & FP2 in Abu Dhabi

Bottas was in Abu Dhabi de snelste op de baan tijdens de vrije trainingen op vrijdag.

Vrij training 1

Mercedes-rijder Valterri Bottas was de snelste in de eerste training. Max Verstappen volgende op ruim een halve seconde achter de Fin. Lewis Hamilton eindigde als derde, voor Albon, kersverse papa Vettel en Grosjean, die de zesde tijd reed. Charles Leclerc werd in FP1 zevende.

Daniel Ricciardo parkeerde zijn Renault met pech langs de kant een half uur voor het einde van FP1 en veroorzaakte hiermeer de eerste rode vlag van de sessie.

De rondetijden werden na de herstart amper verbeterd, dit door cementpoeder dat gebruikt werd om de olie te neutraliseren die Ricciardo achter liet. Vlak voor het einde van de sessie was het Vettel die zijn Ferrari in de vangrail parkeerde.

Vrij training 2

In FP2 was het opnieuw Bottas die ging lopen met de snelste tijd op Yas Marina. Lewis Hamilton sluit de sessie af als tweede. Met nog 17 minuten op de klok raken Bottas en Grosjean raakten elkaar in bocht 11. Grosjean wilde insturen en zag de aanstormende Bottas niet. De Fin dook hard in de zijkant van de Haas met nummer 8 met een rode vlag tot gevolg. De tijden werden niet meer verbeterd.

Morgen staan FP3 en de kwalificaties op het programma.