Home > Circuit > Eenzitter > Renault Eurocup: Cordeel opnieuw “regenmeister”

Renault Eurocup: Cordeel opnieuw “regenmeister”

In het Zuid-Franse Paul Ricard zijn testritten aan de gang voor de Renault Eurocup F3. Ugo De Wilde en Amaury Cordeel zijn er aan de slag met MP Motorsport.

foto: pers/©Dutch Photo Agency

Ugo De Wilde zei onlangs in een interview met Speed Magazine dat “er één of twee topteams zijn” waar je moet bij horen om races en het kampioenschap te winnen. R-Ace en ART zijn twee van die topteams maar ook MP Motorsport staat hoog aangeschreven. De Wilde kon dit dadelijk testen door in te stappen in de MP Motorsport machine. Een belangrijk moment want hij komt hier routinier Amaury Cordeel tegen, die het seizoen 2019 afwerkte met de Nederlandse renstal.

Ciao Collet (R-Ace) en Victor Martins (ART) wisselden de eerste sessies af aan de top van de lijst, Petr Ptacek en Kush Maini (beiden op R-Ace) volgden. Maar Ugo De Wilde kon zich tweemaal voor Amaury Cordeel plaatsen, beide keren met een negende plaats, telkens voor de tiende plaats van de Antwerpenaar. Maar in de derde sessie toonde Amaury Cordeel zich weer als “regenmeister”! In de regen, op een natte baan, zette hij de besttijd neer, voordat Martins in de afsluitende vierde sessie zich de absoluut snelste toonde, weeral voor Ciao Collet. Cordeel sloot af als vijfde, De Wilde reed niet in de beide afsluitende sessies.