Home > VAS > Rallysprint > VAS Rally Kortrijk: de deelnemerslijst is uit

VAS Rally Kortrijk: de deelnemerslijst is uit

Inderdaad, de langverwachte genummerde deelnemerslijst van Kortrijk is uit. Die bevestigt de al gekende inschrijvingen met een resem aan vedetten en een heel eskader aan R5 wagens.

foto: ©rallykortrijk.be

Geen verder verrassingen met de bevestiging van de Porsche GT3’s van Freddy Loix en Patrick Snijers. Zij verzorgen het spektakel, samen met de BMW 130i van Hans Weijs Jr. Verder is er de komst op Skoda Fabia R5 van Vincent Verschueren, en de à la carte rijders Melissa Debackere, Tim Van Parijs, Andy Lefevere, Renzo Herpoel, Steve Bécaert en Pieter-Jan Maeyaert. Zij nemen het op tegen de Ford Fiesta R5 van Bernd Casier, John Reddinton en VAS rijder Jo “Flat Out” Muylle.

Sluitstuk VAS regionale rally

Mogen we er nog eens de aandacht op vestigen dat deze “vedetten”-rally eigenlijk het sluitstuk is van het VAS regionale kampioenschap. In september, in Oudenaarde, verzekerde Stefaan T’Joens (EvoX) zich ongeslagen van de titel in divisie 1-2 (de “lichte” divisie). In diezelfde rally greep ook Dick Lambrecht (Opel Corsa) de titel in divisie 5 (Youngtimers). Het forfait van Ronny Declercq in Kortrijk gaf de titel in Divisie 4 (Oldtimer) dan weer aan Matthieu Lietaer (Ford Escort Mk2). De nog te begeven prijs is de VAS regionale titel in Divisie 3, de “zware jongens” in de competitie. Het siert de organisatie dat ze de toppers uit de VAS competitie uiteindelijk goede startposities leverden. Zevende in de doortocht: de neefjes Kurt en Friese Boone, die in de ex-Langenaekens Evo X in Gingelom op weg waren naar de titel toen de versnellingsbak het twee proeven voor het einde begaf. Twaalfde in de passage: Koen Lauwaert op de Clio R3, die iedereen verraste met een late inschrijving in Gingelom en zo zijn titelambitie duidelijk maakte. Na de opgave van Boone leek hij op weg een definitieve gooi naar de titel te doen tot een aandrijfas brak in de laatste proef en hij nog een resem plaatsen verloor. En dus wordt de eindstrijd in Kortrijk geleverd. Zeker in het oog houden!

Maar voor alle deelnemers wordt de opdracht: overleef de eerste passage op het “Mad Max” parcours van de Lavano site, ieder jaar weer het toneel van heel wat spektakel en 8,5 kilometer die de hele rally kunnen bepalen! De timing vindt u HIER

 

Deelnemerslijst