Home > #Hoofdnieuws > Macau GP: winst voor Nederland in F3, podium voor Laurens Vanthoor in GT!

Macau GP: winst voor Nederland in F3, podium voor Laurens Vanthoor in GT!

  • In Macau is Raffaele Marciello in zijn Mercedes AMG-GT de winnaar geworden van de Wereldbeker FIA GT. Hij was sneller dan de beide Porsche 911 GT3 R van ROWE Racing van onze landgenoot Laurens Vanthoor en Earl Bamber. Dries Vanthoor werd in de WRT Audi R8 LMS achtste en Charles Weerts twaalfde, Alessio Picariello gaf op in zijn Mercedes.
  • De jonge Nederlander Richard Verschoor heeft de Grand Prix van Macau F3 gewonnen, in de kleuren van MP Motorsport, deed hij dat voor Juri Vips (Hitech) en Logan Sargeant (Carlin). David Schumacher werd 21ste.
  • Yvan Muller won de tweede race van het WTCR in Macau. In zijn Lynk&Co 03 was hij sneller dan teamgenoot Thed Björk en Kevin Ceccon (Alfa Romeo – Team Mulsanne). Fred Vervisch werd achtste in de Comtoyou Audi.
  • Andy Priaulx won dan weer de derde en laatste race, ook in een Lynk&Co 03, voor Rob Huff (Volkswagen Golf – SLR) en Jean-Karl Vernay (Audi RS 3 LMS – Audi Sport Team Leopard). Esteban Guerrieri (Honda) is nu tweede in het WK, negen punten achter Norbert Michelisz (Hyundai). Fred Vervisch scoorde geen punten.

Foto © David Noels: Fred Vervisch