Home > F1 > In een notendop: Formule 1

In een notendop: Formule 1

  • Charles Leclerc wisselt zijn Ferrari motor in Brazilië. Meteen kijkt de Monegask aan tegen een gridstraf van tien posities…
  • Diezelfde Charles Leclerc lanceerde vorige week zijn eigen merk in de karting. “Je moet altijd weten waar je vandaan komt“, zei de wijze Charles. “En ik weet heel goed wat ik aan karting te danken heb: alles!” De karts, geproduceerd door Birel, zijn binnenkort verkrijgbaar in Baby, Mini, OK/Junior, KZ, Rotax en als huurkarts.
  • De FIA gaat met de F1 nog een uitdaging aan. Tegen 2030 willen ze de Formule 1 CO2-neutraal maken. De V6 hybrides zijn nu al de zuinigste bolides ooit in F1 maar de koolstof uitstoot komt vooral van de logistieke omkadering! Daaronder het transport van het materiaal van de renstallen maar ook van de Paddock Club (enkel VIP toegang) en van de Pirelli banden. Dat neemt 45% van de uitstoot van de F1 in beslag. Dan zijn er nog de verplaatsingen van personeel, partners en journalisten (27%). Daarnaast is er nog 19% toe te schrijven aan de installaties van de teams (burelen, fabrieken, windtunnels…) . De daadwerkelijke uitstoot van de motoren over het seizoen (inbegrepen Grand Prix en alle testsessies, ook de wintertests) bedraagt slechts… 0,7% !

 

(foto: ©Charles Leclerc #16)