Home > #Hoofdnieuws > Motorsport 98 geeft opnieuw voorkeur aan Michelin Le Mans Cup in 2020

Motorsport 98 geeft opnieuw voorkeur aan Michelin Le Mans Cup in 2020

Zoals de meeste andere internationale competities, is de Michelin Le Mans Cup, die deel van de meetings van de European Le Mans Series uitmaakt, na een finale in Portimao beslecht. Voor het Belgische Motorsport 98 van Eric De Doncker, werd het een bijzonder seizoen, want de eigenaar en rijder van het team, kon door een blessure aan de schouder niet voor de race in Barcelona aantreden. Dat hield in dat de zwarte en oranje Ligier JS P3 er niet bij was in Paul Ricard, Monza, maar ook niet tijdens de ‘Road To Le Mans’ aan de Sarthe. Motorsport 98 was er dus maar bij in drie van de zeven rendez-vous… maar dat weerhielden team en rijder er niet van om tweemaal in de top-5 van de beide kampioenschappen te figureren!

Samen met Avec Dino Lunardi, hebben we inderdaad de manches van Barcelona, Spa en Portimao gereden”, weet Eric De Doncker. “De resultaten volgden meteen, met een vijfde plaats in Catalonië, een tweede na een diskwalificatie van enkele andere deelnemers in Spa en we sloten het seizoen net naast het podium af in Portugal. Voor een beperkt programma, is dat goed. Bovendien eindigen we in de top-5 van de eindklassementen van de Teams en Rijders… en zijn we de beste vertegenwoordiger van Ligier. What else do you want?”

Eric de Doncker is dit seizoen nog beter en sneller geworden aan het stuur van de Ligier JS P3… “Door de professionele activiteiten van Dino, kan ik steeds aan het weekend beginnen en de auto afstellen”, doet Eric het verhaal verder. “Ik weet zeker dat ik een stap voorwaarts gezet heb, met nog betere chrono’s dan in het verleden. Eens Dino van de partij was, verdeelden we het werk, en onze samenwerking is echt leuk. Hij is een echt een rijder die meer uit zijn carrière had moeten halen, want hij is extreem snel en hij laat mij ook toe om progressie te maken. Ik ben een echte ‘bronzen’ rijder en dus is mijn prestatie vaak doorslaggevend. En dat is altijd goed gegaan in dit halve seizoen 2019.”  

De ambiance van de Michelin Le Mans Cup vond Eric De Doncker erg goed en dus zal Motorsport 98 in 2020 ook terugkeren. “Uiteraard zouden we nu graag alle races rijden”, lacht Eric. “De bronzen rijders krijgen echt waar voor hun geld in deze competitie, dus wil ik verder doen. We zijn tevreden over onze relatie met Ligier en krijgen volgend seizoen de nieuwe wagen, de JS P320. Alle elementen zijn voorhanden voor een nieuw, mooi seizoen. Als we de lijn van de races dit seizoen kunnen doortrekken, dan is een eindpodium mogelijk. Ik ben verder erg fier op het werk van mijn team, want er werd niet één fout gemaakt! Ik kijk uit naar het seizoen 2020, dat start met de testen in Barcelona, voor de race op dezelfde omloop, gevolgd door Monza, Le Mans, Le Castellet, Spa en Portimao… »

(persbericht)