Home > Circuit > Macau Grand Prix: met WTCR, F3, GT’s en motoren

Macau Grand Prix: met WTCR, F3, GT’s en motoren

Dit weekend wordt op het Guia stratencircuit de Grand Prix van Macau gereden. Verschillende series zijn er aan de slag. Een overzicht.

  • Het WTCR heeft er, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet zijn laatste race. Zij gaan daarna nog naar Sepang in Maleisië. Esteban Guerrieri (Münnich Motorsport, Honda Civic) verdedigt er zijn leiderspositie in de tussenstand van het kampioenschap. Daarbij moet hij vooral Norbert Michelisz (BRC Racing, Hyundai i30 N), Thed Björk en Yvan Muller (beiden op Lynk & Co) in het oog houden. Er zijn daarnaast nog een handvol rijders die een kans op de titel houden, afhankelijk van de omstandigheden. De Brit Rob Huff kan er zijn tiende zege behalen op het stratencircuit. Onze landgenoot Fréderic Vervisch kan er zijn exploot van vorig jaar herhalen, toen hij een van de drie races won.
  • de volledige deelnemerslijst WTCR 
  • Voor de deelnemers aan de Macau Grand Prix F3 wordt het een pure prestigeslag. Dan Ticktum zal proberen om een onuitgegeven exploot te realiseren: voor de derde keer de zege pakken in deze prestigieuze wedstrijd. Hij kijkt echter aan tegen een zeer sterk deelnemersveld. Aan de start (en de uitdrukking onder andere is hier op zijn plaats) ook de nieuwbakken FIA F3 kampioen Robert Shwartzman, Marcus Armstrong, Jehan Daruvala, rijzende ster Jüri Vips, Red Bull junior rijder Yuki Tsunoda, Christian Lundgaard, Liam Lawson, Enzo Fittipaldi, David Schumacher en, niet te vergeten, Callum Ilott.
  • de volledige deelnemerslijst FIA F3
  • Vier voormalige FIA GT World Cup kampioenen zullen strijden voor de zege in dit prestigieuze evenement: “Mister Macau” Edoardo Mortara, Maro Engel, Laurens Vanthoor en Augusto Farfus. Onder elkaar tellen ze acht overwinningen. Maar er zijn nog andere kapers op de kust als het op de zege aankomt. De Italiaan Raffaelo Marciello bij voorbeeld, Blancpain GT Series kampioen in 2018. Of waarom niet onze landgenoten Alessio Picariello (Mercedes-AMG Craft Bamboo Racing) en Dries Vanthoor en Charles Weerts, onder de vleugels van WRT met de Audi R8 LMS GT3.
  • de volledige deelnemerslijst FIA GT World Cup 
  • Iets minder in de kijker maar evenzeer een prestigieuze wedstrijd is de Macau Motorcycle Grand Prix. In allerlaatste instantie schreven nog David Johnson en Isle of Man TT legende John McGuinness zich in. Maar het deelnemersveld is een echt vedettenveld met gekende “road racers” als regerend Macau winnaar Michael Rutter, Davy Todd en Derek Sheils, TT winnaars Ian Hutchinson en Peter Hickman, de IRRC toppers Didier Grams, Erno Kostamo, Horst Saiger en Marek Cerveny. Voor de motorrijders is Macau een bijzonder risicovolle wedstrijd maar ook een van de meest prestigieuze zeges die er te halen valt.
  • de volledige deelnemerslijst Motorcycle Grand Prix
  • Het randprogramma van de Macau Grand Prix omvat nog een lokale Touring Car en een GT wedstrijd.
  • Het volledige tijdschema van het Macau Grand Prix weekend