Home > VAS > Rittensport > VAS: Gapersrit, inclusief klasse initiatie

VAS: Gapersrit, inclusief klasse initiatie

Vorig jaar moest de Gapersrit onverhoeds het seizoen sluiten. Het werd toen voor Patrick Rosiers en de zijnen een stressy nachtje. De vijfde editie van de jongste telg in het kampioenschap kondigt zich deze keer wat kalmer aan. Maar ook als voorlaatste wedstrijd op de kalender 2019 zullen er voor sommige kampioenschapsbelangen spelen. Op de deelnemerslijst staan voorlopig 73 deelnemers, dat is al aardig wat, en die ze zullen strijd leveren in de drie gekende klasses.

In Recreatie is het afwachten of David Duerincx en Tom Jacobs alsnog aan de start verschijnen. Het is ver rijden voor de Tienenaars en zij hebben natuurlijk al drie zeges op hun naam staan. Voor Bart Babeliowky en zoon Bram is het dan weer de ideale gelegenheid om, volgend op hun zege in de vorige rit in Merksplas, de kansen te nivelleren. De derde plaats ligt nog binnen bereik van een handvol mededingers met vooral De Pau-Hoorewege en Brebels-Bruyneel in het voordeel.
In Toerisme lijkt het spel gespeeld. Met hun tweede zege van het seizoen in Merksplas, sloeg het Subaru duo Jan Eysermans en Wim Poulmans het gat met de achtervolgers Jelle Decnodder en Jonathan Huysmans, die tevens op gelijke hoogte staan met Sebrecht Vanneste en Jurgen Crombez. In Sport wordt het een titanenstrijd tussen Leo en Inge Rackham, de leiders in de klasse Sport, en Anja Seynaeve en Nick Vanoverschelde. Maar ook Seppe Verstegen en Luc Van den Bogerd, die present geven met de “Dakar” geit, hebben nog een kaart te spelen.

Het parcours wil de organisatie uiteraard nog zo geheim mogelijk houden maar een aantal krijtlijnen zijn toch al duidelijk. Deel 1 gaat vanuit Wervik tot aan de Franse grens, doorheen “Eigen Kweek” territorium en met een tijdscontrole op de markt van een stadje dat eerder nog niet werd aangedaan door de rit. De harde kern aan rallyliefhebbers zullen stukken herkennen van het parcours uit de Rally van Komen. Na de tussenstop in “De Kleine Prins” gaat het richting Ieper voor het tweede gedeelte van de wedstrijd, waarna er via Zonnebeke wordt teruggekeerd naar de finish. Het wedstrijdcentrum ligt opnieuw op de mooie locatie van Landhuis “De Kleine Prins”, op de Oude Beselarestraat 311 in Wervik. Daar starten om 18u30 de eerste wagens. Maar de vroege vogels en geïnteresseerden kunnen al om 16u00 een briefing met uitleg volgen. Die is speciaal bedoeld voor de nieuwelingen. Als alles goed verloopt verwacht men de eerste deelnemers omstreeks 23u15 terug in het wedstrijdcentrum.

Initiatierit

Vermelden we zeker nog even dat naast de VAS wedstrijd er een klasse “Initiatie”, buiten competitie, zal worden ingericht. Die is uiteraard bedoeld om nieuwelingen kennis te laten maken met rittensport. Het parcours zal voorzien worden met extra uitleg en kent geen of weinig valstrikken. De burgemeester van de stad Wervik zal de trofeeën uitreiken, maar dan zullen we al een stukje in de nacht zitten.

(persbericht/foto:wb)