Home > Circuit > In een notendop: Indycar-IMSA-NASCAR

In een notendop: Indycar-IMSA-NASCAR

  • INDYCAR – Team McLaren SPM kondigde Oliver Askew en Patricio O’Ward aan als hun rijders voor 2020. James Hinchcliff, die onlangs naakt in een magazine verscheen, viel in ongenade. De Canadees (die banden had met Honda, McLaren gaat voor Chevrolet…) werkt wel volop aan een nieuw racezitje voor 2020.
  • IMSA – Nascar rijder Kyle Busch zal voor het eerst deelnemen aan de 24 Uur van Daytona op 25 en 26 januari. De kampioen in de Nascar Cup Series in 2015 met Joe Gibbs Racing zal dit doen met Toyota op een van de Lexus RC F GT3 van AIM Vasser Sullivan in de klasse GTD.
  • NASCAR – Kevin Harvick (Ford) won dominant op de Texas Motor Speedway en haalde zijn plaats in de halve finales van de NASCAR playoffs. Nascar heeft een voor ons ongewone regeling waarbij een peloton van de zestien beste rijders uit de competitie in een eliminatieladder over telkens drie races van drie wedstrijden van “zestiende finales” gaan naar een finale race. Volgend weekend is er op de ovaal van Phoenix in Arizona (ISM Raceway) de laatste race van de halve finales, waarna er vier rijders van de laatste acht nog uitvallen. De restende vier rijders betwisten onder elkaar de NASCAR titel van 2019 tijdens de finale in Florida, op de ovaal van Homestead. Kyle Busch (Toyota), Truex Jr. (Toyota), Hamlin (Toyota), Logano (Ford), Harvick (Ford), Elliot (Chevrolet), Larson (Chevrolet) en Blaney (Ford) gaan nu zondag naar de halve finale.

(foto: cc0)