Home > Circuit > VW Funcup: DRM Motorsport in de startblokken voor de grote finale

VW Funcup: DRM Motorsport in de startblokken voor de grote finale

DRM Motorsport is nog maar net bekomen van de emoties van de afgelopen 24H2CV en zet nu al koers naar het TT Circuit Assen voor de grote finale van de European VW Fun Cup 2019. De afspraak in het noorden van Nederland vormt het einde van een mooi avontuur dat plaatsvond in Mettet, Magny-Cours, Spa-Francorchamps, Zandvoort, Zolder en tot slot op het beroemde circuit dat bewonderd wordt door de fans van MotoGP. Het Brusselse team zal tien procent van het peloton voor zijn rekening nemen, met vier ingeschreven Evo3’s voor de laatste manche van de competitie van Kronos Events.

De #2 ‘DRM-Autographe’ heeft de kopgroep op geen enkel moment tijdens het seizoen verlaten. De overwinning glipte de veelkleurige bolide echter meermaals door de vingers. Zegevieren in Assen zou een perfecte manier zijn om 2019 in schoonheid af te sluiten, vooral omdat de titel van vicekampioen nog altijd binnen handbereik is. Gilles Smits krijgt opnieuw de steun van Wolfgang Reip, maar ook van de te duchten Amaury Richard, die al eerder kon schitteren in Nederland. “Drie jaar geleden heb ik in Assen inderdaad twee podiumplaatsen veroverd in de TCR Benelux”, herinnert de jonge Fransman zich. “Het is een circuit dat ik apprecieer en ik denk dat we een goede kans hebben om de #280 van de tweede plaats te houden. Gilles, Wolfgang en ikzelf vormen op papier een uitstekend trio. Er is geen enkele reden waarom niet alles op wieltjes zou moeten lopen.”

Ook Guillaume Mondron, Simon Tourneur en Emile De Dryver zakken met het mes tussen de tanden af naar Drenthe. Ze veroverden een knappe zege bij de Citroën C1’s in het kader van de 24H2CV en hopen eindelijk een podiumplaats te boeken aan boord van hun #499 ‘DRM-Art Blanc Tourneur’. “In Zolder moesten we genoegen nemen met een ereplaats door een gebrek aan ritme en een afgebroken voorbumper”, analyseert Emile. “In de 25 Hours en in Zandvoort hadden we daarentegen het juiste ritme om een groots resultaat neer te zetten. We zijn alle drie hyper gemotiveerd om eindelijk het podium te beklimmen. Het zou een prachtige beloning zijn na de frustrerende momenten die we dit seizoen hebben moeten verduren.”

In voorposten wordt het eveneens uitkijken naar de #299 ‘DRM-Coyote’. Matthieu de Robiano en Rodrigue Gillion moeten het ditmaal stellen zonder hun kapitein Nico Verdonck, dit weekend uitzonderlijk afwezig. Het duo zal de groen-oranje bolide willen laten schitteren in het Fun-classement, voorbehouden aan teams die geen beroep doen op een Top Gun-rijder.

Veel blikken zullen gericht zijn op de #365 ‘CarPass by DRM’. De witte bolide strijdt immers mee voor de titel bij de Biplaces en beschikt over een minieme voorsprong op zijn titelconcurrent. Om niets aan het toeval over te laten, kan de #365 rekenen op zijn toprijder Stéphane Lémeret, die opnieuw in actie komt nadat hij in Zandvoort en Zolder niet van de partij was. Zijn teamgenoten worden Alexis Van de Poele, Philippe Reynens en Miguel Coppieters. “Zonder die bewogen finale in Zolder hadden we een iets grotere buffer opgebouwd”, reageert Philippe Reynens. “We hebben anderzijds het voordeel om de finale aan de leiding in het kampioenschap aan te vatten. We zijn erop gebrand om DRM Motorsport naar een eerste titel te loodsen in de VW Fun Cup.”

Vertrekt het team van Matthieu de Robiano met trofeeën uit Nederland? Antwoord op zondagavond om 17.20u na afloop van 480 minuten wedstrijd!

(persbericht)