Home > #Hoofdnieuws > WRX: Daar is de kalender voor 2020

WRX: Daar is de kalender voor 2020

Woensdag 30 oktober maakte IMG na een meeting bij de FIA in Parijs de kalender voor 2020 bekend van het Wereldkampioenschap Rallycross. Opvallend is meteen dat voor twee data nog geen lokatie werd ingevuld. Verder noteren we niet al te veel verrassingen of het moest de terugkeer van Montalegre (Portugal) zijn.

Het WK begint in Barcelona en dat tijdens het weekend van 18 en 19 april. De eer om het seizoen te openen viel dit jaar te beurt aan Abu Dhabi, maar die wedstrijd staat gepland als voorlaatste manche op 30 en 31 oktober. Eindigen doen we opnieuw in Kaapstad op 14 en 15 november. De organisatie in Zuid-Afrika verlengde recent het contract met IMG tot en met 2021.

Een echte nieuwkomer is de Nurburgring in Duitsland. Wie overigens dacht dat het legendarische circuit nooit eerder rallycross op bezoek kreeg heeft het mis, want internationale rallycross was er reeds in 1992 en 1993 met de FIA internations cup. Will Gollop won in 1992 en een jaar later was de individuele overwinning in de toenmalige hoogste klasse voor ene Kenneth Hansen. Rallycross keert terug naar de Nurburgring op 1 en 2 augustus.

Ook de manche in Spa Francorchamps die dit jaar veel bijval oogstte is er opnieuw bij en dat op 16 en 17 mei.

Naast het WK zijn er vijf Europese wedstrijden voor de klasse Supercars en zes voor Super1600. De data voor de internationale series RX2 en Projekt E worden later bekend gemaakt.

(foto Nurburgring : Tim Whittington)

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland