Home > #Hoofdnieuws > Belcar 2020: de kunst van een kalender…

Belcar 2020: de kunst van een kalender…

Uit betrouwbare bron heeft Autosportwereld.be deze namiddag de Belcar-kalender 2020 ontvangen, uiteraard een kalender die onder voorbehoud is. Opvallend, de kalender omvat maar vijf meetings, drie in Zolder, één op Spa en één in Assen, tegen zes in 2019 en telt vooral heel wat… clashes.

De kalender opent met een dubbele race van twee uur tijdens het DTM-weekend in Zolder, uiteraard één op zaterdag en één op zondag. Wat volgt is een pauze van maar liefst twee maanden alvorens de Belcar-troepen naar de Spa Summer Classic trekken. Dat is een minder bekend weekend voor historische races, een vreemd gegeven, want het Belcar Endurance Championship kon ook tijdens de 25 Uur VW Fun Cup weer aan de slag (of tijdens GT Open of Spa Euro Races in Spa), maar paste daarvoor aldus een goed ingelichte bron. In Spa staat een race van drie uur op het menu. Opvallend, tijdens datzelfde weekend staat de rally van Ieper op het menu, de grootste Belgische rally.

Dan volgt een zomerpauze tot de 24 Uur van Zolder, opnieuw met een stevige clash, ditmaal met de Gamma Race Day. Op 5 en 6 september is het kampioenschap dan te gast voor twee sprintraces van 60 minuten in Assen, opnieuw met het DTM. Het seizoen eindigt dan op Zolder (180 minuten), tijdens het weekend van 2-4 oktober, waarin Ford Fiesta, Mazda MX-5 en Supercar Challenge in Spa racen…