Home > #Hoofdnieuws > BRC Condroz: Kevin Demaerschalk en Lara Vanneste met Ford Fiesta R5 MKII

BRC Condroz: Kevin Demaerschalk en Lara Vanneste met Ford Fiesta R5 MKII

Over een paar dagen start met de Condroz, de traditionele afsluiter van het Belgian Rally Championship. Traditiegetrouw kan deze wedstrijd rekenen op een heel sterk deelnemersveld. De volledige Belgische rallytop staat er aan de start, een rallytop die zich kan meten met enkele snelle buitenlanders. Aangezien het Belgisch kampioenschap nog niet beslist is, zal er vanaf het begin van de wedstrijd voor elke seconde gestreden worden.

Foto © – Karel Leeuwerck

Ook Kevin Demaerschalk en Lara Vanneste zullen van start gaan in de prachtige Condroz, in en om Hoei, en dat met de Ford Fiesta R5 MKII in de vertrouwde kleuren van Kroon-Oil, ALD Automotive, Fleetback en J-Motorsport. Na een geslaagde Omloop van Vlaanderen kijkt het duo enorm naar deze wedstrijd uit.

Kevin Demaerschalk: “De Condroz rally is een wedstrijd die ik graag rijd. Vaak wordt deze wedstrijd in moeilijke omstandigheden verreden en ook dit jaar zou dat wel eens het geval kunnen zijn. Tijdens de verkenningen lagen de proeven er al glad bij en voor het weekend wordt er nog meer regen verwacht. Er zal echter geen tijd zijn om het rustig aan te pakken. Er zijn nog verschillende titelkandidaten, dus er zal vanaf de eerste proef hard worden aangevallen. De bedoeling is om mee vooraan te zitten en wij mikken op een plek in de top-5.”

Lara Vanneste: “Het zal een lange wedstrijd zijn met redelijk wat valstrikken. Op de baan blijven is de boodschap, maar ook onmiddellijk mee in het goede ritme zitten, zal belangrijk zijn. De Ford zou normaal een goede bondgenoot moeten zijn in moeilijke omstandigheden. We gaan trachten om tijdens de testen een zo goed mogelijk setup te vinden. Een top-5 klassering is inderdaad onze doelstelling, maar stiekem hopen we natuurlijk op een podiumplaats.”

Binnen hetzelfde team staan ook Jourdan Serderidis en Fred Miclotte met hun Skoda Fabia R5 aan de start. Ook zij zullen de kleuren van Kroon-Oil, ALD Automotive en Fleetback verdedigen.

De Condroz rally vindt plaats op zaterdag 2 november en zondag 3 november. Zaterdag staan er 12 proeven op het programma en zondag worden er nog 8 proeven gereden en dit voor een totaal van 221 km tegen de tijd. De overwinnaar wordt omstreeks 16u15 verwacht op het podium.

(persbericht, herwerkt)