Home > VAS > Rittensport > VAS: Titanicrit editie Merksplas

VAS: Titanicrit editie Merksplas

Weinig respijt voor de rittensporters die na een ellenlange lente- en zomerslaap nu met de Garnalenrit en de Titanicrit plots twee wedstrijden op twee weken voor de voeten geschoven krijgen. De 36ste Titanicrit, ingericht door RT Titanic, is er namelijk al op  zaterdag 2 november 2019. De locatie: Merksplas.

(foto: ©W.Bouchez)

De vreemde indeling van het seizoen betekent wel dat Merksplas de grens van de seizoenshelft overschrijdt. En dan dient er al eens gekeken te worden naar de situatie in het kampioenschap. In recreatie hebben we een perfecte score van drie op drie voor het duo David Duerinckx en Tim Jacobs. Het geeft hen een solide basis voor de titelstrijd. Toch maar opletten echter want vader en zoon Bart en Bram Babeliowsky klampen aan en vooral de jonge snaak Bram, is er zeer op gebrand om de concurrentie te verslaan. En wie zijn recent palmares bekijkt, met een zege in de iconische “Legends of the Fall”, blijft misschien toch beter op zijn hoede.

In Toerisme zien we een quasi gelijkaardig scenario. Pablo Cracco koos zijn cozitjes goed en noteerde twee zeges op twee deelnames. Met de schrapresultaten in aantocht is dat een goede uitgangspositie. Maar met een zege en podiumposities zijn het wel Jan Eysermans en Wim Poulmans die de stand aanvoeren. Merksplas kan een belangrijk keerpunt worden in deze klasse.
Blijft er nog de klasse Sport, voor de experten in de materie. Daar staat Jozef Verstegen samen met Luc Van den Bogerd aan de leiding, echter… zonder zege. En die zege was nu net wat de broers Bart en Bjorn Buysse haalden in de afgelopen Garnalenrit. Met een zege en een tweede plaats staan zij nu op een solide tweede plaats in de tussenstand en hebben ze met de nulscore in de Titanicrit in Kasterlee hun schrapresultaat waarschijnlijk al binnen. Het wordt dus uitkijken voor het duo Verstegen-Van den Bogerd.

In Merksplas wordt het opnieuw een traditionele rit, met goed 100 kilometer verdeeld in twee delen en de gekende navigatiesystemen. Vanuit Merksplas gaat het over Turnhout, Beerse, Vosselaar en Hoogstraten. De start en aankomst zijn er in het wedstrijdcentrum: eetcafé “In ’t Hofke”, in Hoekeinde te Merksplas. De start van de eerste wagen voor het eerste deel is voorzien voor 19u01, het tweede deel start omstreeks 21u50 en de aankomst wordt voor de vroegste vogels voorzien voor 23u40. Geïnteresseerden en fans kunnen daar uiteraard de laatste info en de tussenstanden vinden.

(persbericht)