Home > #Hoofdnieuws > VLN 2019: Xwift Racing tevreden na mooi seizoen

VLN 2019: Xwift Racing tevreden na mooi seizoen

Afgelopen zaterdag stond de negende en tevens laatste VLN race van het seizoen op het programma in hun Xwift Racing BMW 325i, die uitkomt in de V4-klasse. Pieter Denys en Gregory Eyckmans werkten naast de kwalificatierace en de 24 Uur van de Nürburgring eveneens alle negen races van de VLN kalender af op de Nordschleife en blikken tevreden terug op hun eerste seizoen op dergelijk hoog niveau.

“Het eerste jaar is in veel gevallen een leerjaar en dat was hier niet anders,” steekt de racende advocaat Gregory Eyckmans van wal in Duitsland. “De competitie is torenhoog, maar dat maakt het ook net zo leuk om hier te racen. We hebben een seizoen met vallen en opstaan gekend, maar we hebben grote stappen kunnen zetten en mogen ons nu terecht tot kandidaten voor een podium in de klasse rekenen! Een klasse die trouwens afgelopen weekend 31 wagens telde, een nieuw record. En dat met identiek auto’s!”

“Als je weet dat de V4-klasse waarin we racen afgelopen seizoen de algemene kampioen in de VLN heeft afgeleverd, zegt dat al iets over het niveau hier,” vervolgt Pieter Denys. “Ondanks de pech die we hebben gekend, hebben we naarmate het seizoen op zijn einde liep toch nu al kunnen tonen dat we hier zijn om ons te mengen met de grote jongens vooraan. Sommige van onze concurrenten in de klasse die dit jaar voor de algemene titel streden, boekten dit jaar pas hun eerste zege en hebben er al wat meer jaren en kilometers opzitten dan wij! Het wordt nu kwestie van de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen en onze pijlen te richten op wat een mooi seizoen 2020 belooft te worden!”

Het ambitieuze duo dat eerder dit jaar nog de klassenzege pakte in de 24 Uur van Zolder en net buiten het podium viel tijdens de 24 Uur van de Nürburgring steekt de ambitie dus niet onder stoelen of banken voor het komende seizoen. “Afspraak op 21 maart 2020 voor de eerste meeting van het seizoen”, sluit de Oost-Vlaamse ondernemer Denys af.

Foto: Kristof Vanderstraeten