Home > VAS > Rittensport > VAS: Garnalenrit met het einde van een tijdperk

VAS: Garnalenrit met het einde van een tijdperk

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.26.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Zaterdagavond was er de Garnalenrit, een wedstrijd op de VAS kalender voor de regionale titel. Een succesvolle wedstrijd met een uitdagend roadbook en veel inschrijvingen. Maar het was tevens de laatste editie onder de vlag van Autoclub Noordzee. De West-Vlaamse club houdt ermee op.

(foto’s: W.Bouchez)

We hielden eraan te stoppen op een hoogtepunt“, verklaarde AC Noordzee voorzitter Pieter D’Hoore. Toenemend tijdsgebrek bij het bestuur noodzaakte de club om de eer aan zichzelf te houden. De Garnalenrit zelf kan nog steeds bogen op veel succes, het uitdagende parcours, een sfeer geïnspireerd op de RAC rally en het uitstekende roadbook door “specialist” Bjorn Vanoverschelde zijn daar uiteraard niet vreemd aan. Op zaterdagavond kon men dan ook nog rekenen op milde weersomstandigheden. De aangekondigde regen verscheen pas het laatste halfuur op het toneel.

Het zorgde voor een pittige wedstrijd met in de instapklasse recreatie een derde zege van het seizoen voor het Tiense duo David Duerinckx en Tom Jacobs in hun Opel Astra. In Toerisme, de klasse voor gevorderden was er een nieuwe zege in de Garnalenrit voor Jens Vanoverschelde en Pablo Cracco, met Jens voor het eerst aan het stuur van een “oldtimer” Simca Rally. De klasse Sport, voor de experten in de materie, ging naar de broers Bjorn en Bart Buysse, op BMW 323i.

Al volgend weekend gaan de rittensporters opnieuw aan de slag, met de Titanicrit in Merksplas.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.26.4″ column_structure=”1_3,1_3,1_3″][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_image _builder_version=”3.26.4″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/10/DSC01845.jpg”][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_image _builder_version=”3.26.4″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/10/DSC01839.jpg”][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_image _builder_version=”3.26.4″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/10/DSC01829.jpg”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]