Home > Industrie > Polestar in België bij Automotive group Sterckx

Polestar in België bij Automotive group Sterckx

De integratie van Polestar op de Belgische markt begint stilaan vorm te krijgen. Zo begon Bram Vanhengel in september voor de Automotive group Sterckx – De Smet van Philip Vandewalle met de opstart van Polestar Brussels 

“De opstart van Polestar Brussels voor Sterckx-De Smet is voor mij één van de mooiste uitdagingen die ik mij kon inbeelden in een sector die snel en hard aan het veranderen is”, beschrijft Vanhengel zijn nieuwe functie.

Voor Philip Vandewalle was de keuze voor Polestar Brussels dan weer een evidente aanvulling op de Volvo activiteiten in en rond Brussel. Als grootste Volvo verdeler van Belgie, en enthousiast auto(sport)fanaat, was er meteen een match met de progressieve visie van het sportieve performance brand van de groep.

Bij Sterckx – De Smet zijn ze alvast volop bezig aan de voorbereidingen voor de marktintroductie van het merk. “Vandaag zijn we verheugd te kunnen mededelen dat onze Polestar Brussels Space gevestigd zal zijn in het meest dynamische centrum van Brussel, tegenover de site van Tour & Taxis, tussen het nieuwe KANAL museum en het financial district, vlak aan de voet van de nieuwe Susan Daniel brug.” De opstart is vollop bezig en achter de schermen wordt er zeer hard gewerkt. De bedoeling is dat Polestar Brussels eind april 2020 zal opengaan en een heel nieuwe automotive ervaring zal bieden, geen klassieke merkconconcessie, maar een design showroom waarin de klantenbeleving echt centraal staat.

Naast de exclusieve Polestar 1 coupé zal het eerste echte volumemodel van het merk binnenkort leverbaar zijn, de Polestar 2. “Klanten kunnen nu beide modellen al online bestellen op de website van Polestar.”

Sinds 1 Januari 2019 heeft Philip Vandewalle & Ilse De Mol de vestigingen van Volvo De Smet in Zellik & Drogenbos overgenomen en Sterckx – De Smet opgericht. Sterckx – De Smet heeft sinds deze overname vier Volvo vestigingen rond Brussel: Asse/Zellik, Drogenbos, Halle en Sint- Genesius-Rode alsook een vestiging voor de merken  Kia, Suzuki, Isuzu in Halle en Sterckx Carrosserie eveneens in Halle.