Home > #Hoofdnieuws > F1: Verstappen op Mexicaanse pole

F1: Verstappen op Mexicaanse pole

Max Verstappen zette de Red Bull op de pole in Mexico. Of Hamilton sneller zou zijn geweest, zullen we nooit weten want teamgenoot Bottas zette zich in de slotseconden tegen de rail en beëindigde de facto zo de sessie voor iedereen.

(foto: ©W.Bouchez)

Verstappen opende in alle geval de kwalificatiesessie sterk met een besttijd. De goede vorm van de Red Bull werd kracht bijgezet door de tweede chrono van Albon in het Q1 deel. Stroll (Racing Point), de Haas machines van Magnussen en Grosjean en de Williams van Russell en Kubica namen de horde naar Q2 niet.

De Ferrari’s van Leclerc en Vettel leken in staat om de beste chrono te pakken in Q2 maar hielden wat in… kwestie van bandenstrategie. Het liet aan Hamilton toe de Mercedes op de besttijd te zetten. Perez verdween met de Racing Point in Q2, maar kan morgen op de elfde startplaats wel van de vrije bandenkeuze genieten. Beide Renault van Hulkenberg en Ricciardo, evenals de beide Alfa Romeo van Raikkonen en Giovinazzi bleven ook achter.

In Q3 pakte Verstappen sterk uit in zijn eerste run met een 1’14″910, een tijd die een referentie zou zijn. Naar goede gewoonte wachtten alle pole aspiranten tot de laatste seconden om een ultieme tijd te zetten. Leclerc was de eerste van dat rijtje maar hij bleef steken op een tweede plaats. De Mercedes van Hamilton was snel onderweg en had misschien de pole kunnen pakken, maar voor het zover was gleed Bottas tegen de rail bij het uitkomen van de Peralta. Hij tikte tegen een bandenstapel en de daaropvolgende dubbele gele vlag betekende voor alle achteropkomende rijders dat de sessie de facto afgelopen was.

Verstappen op pole voor Leclerc en Vettel, Hamilton op de vierde plaats, Albon en Bottas vullen de derde startrij. Belangrijk want Bottas is de enige die Hamiton van de titel kan houden morgen. Hamilton kroont zich morgen tot kampioen, als hij veertien punten meer haalt dan Bottas.