Home > #Hoofdnieuws > Belcar Assen: Deldiche wint, Belgium Racing kampioen

Belcar Assen: Deldiche wint, Belgium Racing kampioen

Tim Verbergt, Luc De Cock en Tim Joosen hebben in een Deldiche Racing Norma de laatste race van het Belcar Endurance Championship gewonnen. Het trio haalde het voor de Norma van Mc Donald’s Racing, Kris Cools en Koen De Wit, en een derde Norma M20FC, het exemplaar van Damien Coens en Fred Bouvy. Belcar-2 winnaar, John De Wilde, in de Speedlover Porsche. Nicolas Saelens en Dylan Derdaele werden achtste algemeen in hun Belgium Racing Lamborghini en zij zijn de nieuwe kampioenen.

Het beeld van de finale van het Belcar Endurance Championship 2019 was echter de crash van Tom Boonen en de Duitser Kenneth Heyer. In een snelle rechterbocht raakten de beide wagens elkaar, gingen samen aan meer dan 200 km/u van de baan en de gele Mercedes AMG-GT, die goed anderhalve ton weegt, belandde boven op de Norma M20FC van Tom Boonen. “Ik ging Kenneth voorbij en hij kwam te vroeg weer naar binnen en raakte me. De rest is één lange crash die erg slecht had kunnen aflopen”, aldus Tom Boonen. “Ik denk dat hij me niet zag. De auto belandde letterlijk op mijn auto op 10 centimeter van mijn hoofd. Ik heb echt erg veel geluk gehad.” Boonen en Heyer kwamen beide met de schrik vrij.

Derdaele al vlug zeker

In de race verloren we al vlug de Krafft Racing Norma van Longin, Longin en Corten en meteen was het kampioenschap afgelopen. Derdaele en Saelens dienden in hun Lamborghini te finishen om de titel veilig te stellen en dat deden ze ook. Achter Derdaele en Saelens werden Longin, Longin en Corten kampioen in Belcar en vicekampioen algemeen. Op de derde plaats eindigde de WCB Lamborghini van Hoogaars-De Breucker, meteen ook de kampioen in Belcar 3. Michael Cool (Veidec Mercedes-AMG GT4), won de Belcar 4 en is ook kampioen en knap vijfde algemeen in het kampioenschap, achter de kampioenen van Belcar 2, de Porsche-rijders Teunkens en Vandierendonck. De titels in Belcar 5 en 6 zijn voor QSR en JJ Motorsport en de familie Redant was al zeker van de titel bij de Porsche Cayman.