Home > Uncategorized > VAS Classic: 6 Uren van de Noorderkempen

VAS Classic: 6 Uren van de Noorderkempen

Tradities bestaan er gelukkig ook nog in deze vluchtige tijden. Tradities zoals de 6 Uren van de Noorderkempen, een VAS Classic wedstrijd in de pure zin van het woord.

Nog niet zo lang geleden was het gebied ten noorden van Antwerpen, tot aan de Nederlandse grens, een nog onontgonnen gebied wat autosport betreft. Maar dat veranderde al op korte tijd nu steeds meer organisatoren de weg naar de Noorderkempen vinden. Waarom dus niet eens terug keren naar de bron, met een Classic wedstrijd die hier zijn oorsprong vond?

Organisator CRRT (Classic Race and Rally Team) heeft op dit moment van schrijven een lijst van 37 bevestigde inschrijvingen. Maar daar kunnen er in de loop van de komende week nog heel wat bijkomen. Een geruststellende vaststelling: vele zege- en titelkandidaten geven present. Jan Eysermans en Wim Poulmans, Bart Babeliowsky en Hendrik Jaeken, Sebrecht Vanneste en Jurgen Crombez, Guy Van Agten en Dominiek Seynaeve, Patrick Holemans en Sander Van den Wyngaert, Ronny Callens en André Depoorter… We noemen er maar enkele en vergeten dan nog veel meer kandidaten! De 6 Uren van de Noorderkempen vormen de laatste kans om nog resultaten te halen en punten te sprokkelen voor de seizoensafsluiter, de Moustache Classic op 23 en 24 november.

Over de rit zelve blijft men uiteraard schaars met informatie. Het roadbook zal de deelnemers op pad zenden voor een rit van om en bij de 250 kilometer, opgedeeld in drie delen en zonder spectaculaire nieuwigheden. Bol-pijl, ingetekende lijn, pijlen en puntenrit… het klassieke werk dus. Eén “nieuwtje” komt er wel bij: geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een “Easy Tour”, een toerrit (buiten VAS klassement uiteraard) die zal gebruik maken eenvoudige en gestileerde bol-pijl en eenvoudige ingetekende lijn. Het geeft de gelegenheid voor wie het wil om kennis te maken met de discipline, “the easy way”… Waar hebben we dat nu nog gehoord?

Start en aankomst van de 6 Uren van de Noorderkempen vinden plaats in Wuustwezel. Het  zenuwcentrum van de wedstrijd ligt nog steeds op de vertrouwde locatie, namelijk de feestzaal ’t Kattegat, aan de Bredabaan 280 in Wuustwezel.

(vas press)