Home > #Hoofdnieuws > Formula E: de troepen staan klaar

Formula E: de troepen staan klaar

2019-2020 wordt een bijzonder seizoen voor de ABB FIA Formula E, het zesde seizoen van de volledig elektrische raceserie. Dat seizoen start op dinsdag 15 oktober in het Spaanse Valencia met een soort testweek, waar alle teams en rijders uiteraard aanwezig zijn en dat betekent 12 teams of 24 wagens, met nu alle Duitse giganten: Audi, Porsche, BMW en Mercedes. Maar opgepast, het is DS TECHEETAH, dat nog steeds het te kloppen team is.

Met meer teams, kwamen we in het tussenseizoen in een stoelendans terecht, eentje ingezet door André Lotterer die van DS TECHEETAH richting TAG Heuer Porsche trok en dat mag niet verwonderen. Hij vindt er zijn maatje Neel Jani terug. Dat maakte dat de Franse titelhouder bij de rijders en teams een plek vrij had en die gaat naar Antonio Felix da Costa, die BMW laat voor wat het is. Hij doet het dus naast Formula E kampioen Jean-Eric Vergne. Da Costa won vorig seizoen onder meer in Saoudi Arabië.

Bij BMW i Andretti Motorsport, zien we dan weer Maximilian Günther het team vervoegen, die GEOX DRAGON verlaat. Het Amerikaanse team dat steun van Penske heeft dan ook een compleet nieuwe line-up voor dit seizoen, met de tweevoudige wereldkampioen FIA WEC, Brendon Hartley, die debutant Nico Müller naast zich krijgt, de vicekampioen in DTM. Mercedes-Benz doet het in het ABB FIA Formula E kampioenschap dan weer met Stoffel Vandoorne en Formula 2 kampioen Nyck de Vries. Nederlands is dus de voertaal in het… Duitse team.

Audi Sport ABT Schaeffler, Envision Virgin Racing, MAHINDRA RACING, Nissan e.dams en Venturi Racing doen het met hun rijders van vorig jaar. Bij die rijders zien we uiteraard Jérôme d’Ambrosio, bij Mahindra, waar ook Sam Dejonghe als testrijder actief is. En in tegenstelling tot wat sommige blogs beweren, heeft de Antwerpenaar vorig seizoen niet met de nieuwe bolide van het team kunnen rijden…

De testen in Valencia zijn voornamelijk dinsdag en woensdag, met nog een uitloper vrijdagochtend. Het seizoen 2019/20 van de ABB FIA Formula E start met de 2019 Diriyah E-Prix op 22 en 23 november, want er staan meteen twee races gepland.

http://www.autosportwereld.be/2019/10/11/formula-e-de-strijders-zijn-bekend/