Home > #Hoofdnieuws > F1 Japan: Mercedes snel, kwalificatie uitgesteld

F1 Japan: Mercedes snel, kwalificatie uitgesteld

Mercedes zette de toon in de vrije trainingen terwijl Japan de komst afwacht van de taifoen Hagibis, die morgen aan land zou gaan. Een liedje dat elk jaar wordt gezongen en niet uitzonderlijk wanneer je evenementen plant in het stormseizoen… Uit voorzorg werden de kwalificatieritten voor de F1 al verplaatst.

Mercedes opende sterk, met in beide sessies Bottas voor Hamilton. In de eerste vrije training gingen de Mercedes boys een goede seconde sneller dan de Ferrari’s van Leclerc en Vettel. In de tweede sessies bleven Bottas en Hamilton meer dan twee tienden sneller dan de Red Bull van Verstappen, die werd gevolgd door beide Ferrari’s, met opnieuw Leclerc voor Vettel.

Ondertussen nadert taifoen Hagibis, de negentiende wervelstorm van het seizoen, de kusten van Japan. Er wordt zwaar weer verwacht in de hoofdstad Tokio maar ook op Suzuka, dat op het hoofdeiland amper 200 kilometer verder ligt aan de baai van Ise. Hagibis gaat morgen aan land en ondertussen beslisten FIA en wedstrijdleiding om alle F1 activiteiten op zaterdag op te schorten. De kwalificatie zal dus pas op zondag doorgaan.

(foto:cc0)