Home > Electric > Extreme E: de Hansens en Ahlin-Kottulinsky aan het testwerk

Extreme E: de Hansens en Ahlin-Kottulinsky aan het testwerk

Rondom het Chateau de Lastours in Frankrijk wordt de nieuwe elektrische SUV voor het Extreme E kampioenschap deze week intensief aan de tand gevoeld. De Odyssey 21 wordt er getest door FIA World Rallycross toppers Timmy en Kevin Hansen en TCR Scandinavia rijder Mikaela Ã…hlin-Kottulinsky.

Over de vier dagen worden diverse WRC en Dakar testpistes gebruikt. WK Rallycross puntenleider Timmy Hansen was alvast onder de indruk. “Ik kon onmiddellijk voluit gaan. De wagen voelde licht, wendbaar en reageerde goed”, aldus Hansen.

De Odyssey piekt aan 400kw (550 pk) en de 1650 kilo zware wagen wordt van 0 naar 100 km/u gestuwd in 4.2 seconde!Elke wagen zal een deel gestandardiseerde onderdelen gebruiken, zoals de aandrijfgroep die door Spark Racing Technology wordt geleverd en een batterij ontwikkeld door Williams Advanced Engineering. Ook het chassis, de kreukelzones en de rolkooi zijn standaard, evenals de banden van Continental Tyres. De teams kunnen delen van de carrosserie aanpassen. De ontwikkeling zal doorgaan en da bedoeling is 12 wagens klaar te stomen voor de zomer van 2020. De productie zal doorgaan tot 21 prototypes.