Home > #Hoofdnieuws > MotoGP: game, set en match voor Marc Marquez, wereldkampioen.

MotoGP: game, set en match voor Marc Marquez, wereldkampioen.

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_row column_structure=”3_5,2_5″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_column type=”3_5″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_text _builder_version=”3.26.4″]

De negende zege, de achtste wereldtitel, de zesde titel in MotoGP, de jongste kampioen… Marc Marquez blijft op zijn iconische 93 Repsol Honda de records opstapelen. Zijn achtste titel, vierde hij in stijl, met een zege in Thailand.

Fabio Quartararo mocht vanaf pole met de privé Petronas Yamaha alle rondes van de wedstrijd leiden… behalve de laatste. De jonge Fransman hield er wel een stevig tempo op na. Marquez bleef in zijn kielzog. Samen reden ze de achtervolgende Vinales los. Naarmate de finish naderde bekeek Marquez de aanvalsmogelijkheden. De hele trukendoos werd leeggehaald. Uiteindelijk leek een gedurfd laat remmaneuver de oplossing. Maar Quartararo gaf nog niet op, zette zich nog naast Marquez in de laatste bocht, maar liep iets te wijd. Marquez drukt zich onderdoor en de zege was een feit. En met de zege ook de 8ste wereldtitel, of de 6de in MotoGP zo u wil. De enige die Marquez nog van die titel had kunnen houden, Andrea Dovizioso, had met de Ducati wat technische problemen in de warmup en kwam uiteindelijk nooit in het stuk voor. Hij eindigde wat kleurloos en machteloos op de vierde positie.

Marc Marquez werd na de finish uitgenodigd voor een partijtje biljart… “Eight ball in corner pocket”, het is een klassieker en zette de 8ste titel in de verf. Met nog vier races te gaan is dit de vroegste titel die al werd uitgedeeld. Nu de druk van de ketel is wachten ons wellicht nog enkele boeiende races, zoals de volgende al: Japan. Honda zal hun zoveelste titel waarschijnlijk willen vieren met een zege op de eigen omloop van Suzuka!

(foto: motogp.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_5″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_text _builder_version=”3.26.4″]

  • Moto2 – Luca Marini (Sky Racing Team VR46) zag zijn kans schoon in het prille begin van de wedstrijd toen hij voorbij ging aan kampioenschapsleider Alex Marquez, dadelijk een kleine voorsprong uitbouwde en die niet meer uit handen gaf. Marquez zakte nog weg tot de vijfde plaats en zag titelconcurrent Augusto Fernandez (FlexBox HP 40) nog voorbijkomen. Achter winnaar Marini mochten Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) en Iker Lecuona (American Racing KTM) mee op het podium, een gevolg van een mooie strijd tussen beiden. Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) blijft leider in het kampioenschap en geeft enige punten toe aan Binder en Fernandez, maar wint er dan weer op Thomas Luthi (Dynavolt Intact GP), slechts zevende.

    Moto3 – Albert Arenas (Gaviota Angel Nieto Team) haalde een felbevochten zege op het Chang International Circuit. In de laatste ronde won hij het duel met Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing). Dalla Porta doet wel de beste zaak in de tussenstand nadat Aron Canet onderuit werd gekegeld door Binder en Tony Arbolina pas als tiende besloot. Alonso Lopez (Estrella Galicia 0,0) mocht de derde podiumtrede beklimmen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.26.4″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.26.4″][et_pb_image src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2019/10/e-7057_3.gallery_full_top_fullscreen.jpg” _builder_version=”3.26.4″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]