Home > #Hoofdnieuws > Belcar: Belgium Racing scoort algemene zege in de regen

Belcar: Belgium Racing scoort algemene zege in de regen

Dylan Derdaele heeft met de Belgium Racing Lamborghini geprofiteerd van de hevige regen in Zolder om de vijfde Belcar-race van het seizoen op zijn naam te schrijven. Na een spannende race haalde hij het nipt voor de #4 Ford Mustang V8 van VR Racing met Tom Van Rompuy en John Rasse aan de knoppen.

De regen gooide roet in het eten voor de prototypes die in de regen bijna niet te besturen zijn. Tom Boonen ging in de #110 van Deldiche Racing nog achter de safety car bij de start van de race van de baan en ook Luc De Cock zocht in de #111 van hetzelfde team al in de eerste ronde de pits op. Nog in de openingsfase stond Damien Coens met de No Speed Limit Norma #991 al snel in de kattenbak.

De safety car moest meerdere keren uitrukken, onder meer na een zware crash met de #999 Lamborghini van de Jimmy De Breucker en de #67 T2 Racing Norma van Stephan Brintzinger en een sortie van Wim Spinoy in de Veidec Mercedes #22.

De GT-wagens maakten van de regen gebruik om vooraan in de race te postvatten en zo was het in de slotfase Dylan Derdaele die met zijn Lambo nog voorbij de Ford van Tom Van Rompuy ging. Zonder de verplichte tweede pitstop was Koen Wauters in de Independent Motorsport Lamborghini derde geworden, maar hij zakte terug naar de vijfde plek en zag de Deldiche Norma #111 van Tim Joosen nog naar het podium rijden als winnaar in Belcar 1. De No Speed Limit Norma van Fred Bouvy finishte ondanks de sortie in de openingsfase als vierde.

Knappe solo’s

De overwinning in Belcar 2 was voor de Porsche Cayman van GP Elite, dankzij een achtste plaats algemeen en een knappe solo van Harald Goddijn. Hij behoort tot dé mannen van de wedstrijd, naast onder meer Dylan Derdaele en Michael Cool, die het op de #93 Veidec Mercedes eveneens helemaal alleen deed en als zesde algemeen en winnaar in Belcar 4 over de streep reed. Jochen Stevens, Laurent Vandervelde en Claude Bal zegevierden met hun BMW in Belcar 5, in het algemene klassement gevolgd door de winnaars in Belcar 6: Vincent Convents, Steve Raymaekers en Yannick Dupont (BMW).

Over twee weken eindigt het Belcar Endurance Championship met de laatste race op het Nederlandse circuit van Assen.

Uitslag Belcar Zolder

You may also like
Belcar 2023: Alnimax met BMW M4 GT4
Belcar 2023: Priconracing komt weer naar Belcar Endurance Championship
Belcar Sprint Cup: wat brengt 2023?
GT2 – Belcar: de Maserati GT2 heeft zijn eerste kilometers afgewerkt