Home > VAS > Rallycross > VAS: regionale rallycross naar finaleweekend

VAS: regionale rallycross naar finaleweekend

Met nog exact één wedstrijd op de kalender worden de eindspurten ingezet in het regionaal rallycross gebeuren. Eén winnaar is al gekend: Didier Dexters kroonde zich in de vorige race al tot kampioen in de klasse A.  In de Promotieklasse C en in de zwaarste klasse B komen nog meerder piloten in aanmerking voor de titel. In beide klassen zijn er nog veel mogelijkheden en dat maakt deze laatste finale van het jaar tot een zenuwslopende gebeurtenis.

Wouter Desender en zijn Honda Civic won de voorlaatste wedstrijd op Maasmechelen, maar Dexters had genoeg aan een tweede positie en de daarbij horende zeventien punten om zichzelf vroegtijdig opnieuw tot kampioen te kronen. Maar de ereplaatsen zijn nog niet verdeeld en daar zien we Jacky Simons en zijn Toyota Corolla met 73 punten, ééntje meer dan Wouter Desender. Maar Jean-Pierre Verstraeten en Rens Van der Linde kunnen nog op het eindpodium eindigen. Zij delen met 61 punten de vierde plaats. Er zal dus nog stevig gereden moeten worden voor de zilveren en bronzen medaille!

Klasse C (Promotie): Putzeys, Thijs, Kunnen of dan toch Thomassen?

In de Promoklasse C kan het nog alle kanten uit. Yenthe Putzeys schreef de vorige wedstrijd op zijn naam en zorgde zo voor een finale op het scherp van de snede. Stefan Thomassen gaf van bij de start van het seizoen de toon aan met zijn Honda CRX en hield dit vol tot de zomermaanden. Maar daarna kwam zijn heerschappij steeds verder onder druk te staan, zijn voorsprong smolt weg en de snelle Yenthe Putzeys in de Opel Corsa ging naar de leiding en wierp zich op als uitdager voor de titel. Maar ook Devlin Thijs met zijn Opel Corsa naderde tot op één punt van leider Putzeys. Danny Kunnen haalde zijn zege in Arendonk en heeft met zijn Toyota Corolla met nieuwe motor nog zijn kans te gaan. Of wordt het  alsnog ex–leider Stefan Thomassen?

Klasse B: Leysen of Goris?

In de hoogste klasse wordt de strijd heviger dan ooit voordien. Andy Leysen in de BMW M5 en Bart Goris met de Chevrolet Kalos spelen al het hele seizoen haasje over. Voor Bart Goris wordt het afwachten of de Chevrolet Kalos goed uit herstelling is gekomen. De vorige wedstrijd kwam er blauwe rook langs deuitlaat en het zal sowieso een hele opgave worden om de wagen tijdig klaar te stomen voor deze finale. Leysen heeft een kleine voorsprong van vier punten op Goris. Maar het is ook nog uitkijken voor Jonas Kemps in de BMW M3. Hij heeft 15 punten minder dan de leider maar zoals Goris de vorige race kon vaststellen, kunnen de kansen in een oogwenk keren. Kortom, spanning troef in deze goed bezette klasse B.

(persbericht)