Home > #Hoofdnieuws > BRC East Belgian Rally: Fernemont wint, Princen nog geen kampioen

BRC East Belgian Rally: Fernemont wint, Princen nog geen kampioen

De East Belgian Rally, de voorlaatste proef van het Belgian Rally Championship 2019, is een Waalse aangelegenheid geworden. De zege was voor het duo Fernemont-Maillen, in een Skoda Fabia R5. Door die zege en de vierde plaats van regerend kampioen Kris Princen, blijkt het BK Rally onbeslist tot op de slotproef, de Condroz, het eerste weekend van november.

Het duo Fernemont-Maillen startte zeer sterk en bouwde al snel een mooie buffer op de concurrentie uit in en om het Duitstalige Sankt-Vith, waar de regen heel de dag een invloed op de wedstrijd had. Heel wat rijders, waaronder Patrick Snijers (Porsche), verslikten zich in de aanvangsfase in de bandenkeuze en verloren kostbare tijd. Vooraan ging de strijd voornamelijk tussen de latere winnaars en hun merkgenoten de Mevius-Jalet, terwijl in de eindfase Bedoret-Walbrecq (Skoda), de winnaars van de Omloop van Vlaanderen, ook nog mooie dingen lieten zien. Zij hadden echter in de aanvangsfase niet meteen hun ritme gevonden en tien seconden straftijd vanwege het missen van een chicane hielpen ook niet. Bedoret-Walbrecq werden dus derde, voor Princen-Eelbode en De Cecco-Humblet, beide met een Skoda. Princen blijft leider in het BK, ondanks een schuiver in de laatste proef.

Munster-Louka (ook al Skoda) maakten de top-6 vol. Snijers-Thierie wonnen de GT-klasse met hun Porsche 911. Op 2, 3 en 4 november zal de Condroz Rally beslissen wie Belgisch kampioen 2019 wordt. Huidig kampioen Kris Princen maakt een mooie kans op een nieuwe titel, maar het Waalse trio Bedoret, Fernemont en de Mevius komen ook nog in aanmerking.