Home > Industrie > De nieuwe Mercedes-Benz GLB eind dit jaar in de showrooms

De nieuwe Mercedes-Benz GLB eind dit jaar in de showrooms

De nieuwe Mercedes GLB kan vanaf nu besteld worden. Deze zeer veelzijdige SUV is het eerste compacte model van Mercedes-Benz dat optioneel verkrijgbaar is met een derde rij van twee afzonderlijke stoelen. Het instapmodel is de GLB 180d met 85 kW (116 pk). Als vijfzitter is hij verkrijgbaar vanaf €38.115 Bij alle GLB-modellen kost de stoelenrij met twee wegklapbare individuele stoelen €907,50,- extra. Dit ruime gezinsmodel staat vanaf eind 2019 bij de dealers.

Met krachtige en efficiënte viercilindermotoren, de nieuwste rijhulpsystemen met coöperatieve bestuurdersondersteuning, het intuïtief te bedienen infotainmentsysteem MBUX en de uitgebreide ENERGIZING-comfortbesturing beschikt het nieuwe model over alle sterke punten van de huidige compacte modelreeks van Mercedes-Benz. Dankzij de doorontwikkeling van het uitlaatgasnabehandelingssysteem voldoet de tweeliter-dieselmotor (OM 654q) nu al aan de eisen van de in 2020 van kracht wordende Stage 2 RDE (Real Driving Emissions) en het model is gecertificeerd volgens de Euro 6d-norm.

De twee optionele stoelen in de derde rij kunnen worden gebruikt door passagiers tot 1,68 meter hoogte. Meer flexibiliteit biedt de zevenzitsbank: de tweede zitrij is voorzien van een EASY-ENTRY functie en lengteverstelling. De zitting is in de verhouding 40:60 om te klappen.De twee bovenstaande aanpassingen zijn ook beschikbaar voor de vijfzitter voor een prijs van.

Aantrekkelijke uitrustingspakketten

4MATIC-modellen zijn standaard uitgerust met het Offroad Engineering-pakket. Dit omvat de Downhill Speed Regulation (DSR) en een extra rijmodus. Dit past de vermogensafgifte van de motor, de eigenschappen van het 4MATIC-systeem en de ABS-interventie aan op offroad rijden. Een animatie van de rijsituatie kan worden opgeroepen via het mediadisplay. In combinatie met MULTIBEAM LED-koplampen beschikken de 4MATIC-modellen over een speciale offroad verlichting. Deze maakt het makkelijker om in het donker obstakels op ruw terrein te zien.

De kenmerken van het Business pakket zijn de actieve parkeerassistent met PARKTRONIC, stoelverwarming, touchpad, uitgebreide MBUX-functies (met ‘Hey Mercedes’ spraakbesturing, persoonlijke profielen, voorspellende functies en een wifi-hotspot), HDD-navigatie en voorbereiding voor LiveTraffic Information.

Het Start-pakket kan tot eind 2019 besteld worden. De kenmerken: high-performance led-koplampen, EASY-PACK-achterklep, spiegelpakket met elektrisch inklapbare buitenspiegels, zelfdimmende binnenspiegel en buitenspiegels, verwarmde ruitensproeiers en een 4-voudig verstelbare lendensteun.

Intelligente led-lichttechnologie

Led-koplampen met hoog vermogen en MULTIBEAM LED-koplampen zijn als opties verkrijgbaar. Deze laatste maken een zeer snelle en nauwkeurige, elektronisch gestuurde aanpassing van de koplampen aan de actuele verkeerssituatie mogelijk.

Mistlampen met led-technologie zijn ook optioneel verkrijgbaar. Ze hebben een bredere lichtverdeling dan de koplampen en verlichten zo de berm beter. Hun lage positie in de voorbumper helpt het risico op verblinding te verminderen.

Uitgebreide bestuurdersondersteuning

De nieuwe GLB beschikt over moderne rijhulpsystemen met coöperatieve bestuurdersondersteuning. Zo zijn de actieve spoorassistent en de actieve remassistent bijvoorbeeld standaard aan boord in Europa.

Het rijassistentiepakket is omvangrijk en heeft gecoördineerde functies. Het omvat de volgende systemen: actieve afstandsassistent DISTRONIC; actieve snelheidslimietassistent, uitgebreide automatische wegrijhulp op snelwegen; routegerelateerde snelheidsaanpassing met einde file-functie; actieve stuurassistent; actieve rijstrookwisselhulp; actieve noodstopassistent met SOS-functie; vluchtstrook-functie; actieve remassistent; afslag- en kruispuntfunctie; einde file-noodstopfunctie; ontwijkende stuurassistent; actieve rijstrookassistent; actieve dodehoekassistent; waarschuwingsfunctie bij het verlaten van de rijstrook; waarschuwingsfunctie voor voetgangers in de buurt van zebrapaden; PRE-SAFE® PLUS.

Drie uitrustingslijnen, één exclusief, speciaal model

Het nieuwe GLB kan worden geïndividualiseerd met drie uitrustingslijnen: Style, Progressive) en AMG Line en het Night-pakket.

In het eerste jaar kan het model ook als Edition 1 besteld worden. Dit bijzondere model kenmerkt zich door opvallende contrasten: aan de buitenkant zijn de 20-inch lichtmetalen velgen versierd met opaaloranje velgranden. Het interieur wordt gedomineerd door de kleur bahia bruin, met opvallend koraalrood stiksel. Het dashboard is afgewerkt met walnotenhout met open poriën en voorzien van een exclusief koraalrood patroon.

Meer interessante opties:

· Parking package met 360° camera:

· KEYLESS-GO comfort package:

· Elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie en

ENERGIZING comfortbediening:

· Burmester® surround sound system:

· Head-up display:

· MBUX augmented reality navigatie:

· Multicontour stoelpakket:

· Stuurwielverwarming

(persbericht)