Home > #Hoofdnieuws > F1 Singapore: Leclerc voor de derde maal op pole

F1 Singapore: Leclerc voor de derde maal op pole

In Singapore heeft Charles Leclerc zijn derde polepositie op rij behaald. De Monegask zet zijn steile opmars verder en is meer en meer de kroonprins van de F1 aan het worden. Achter Leclerc en Ferrari reed Lewis Hamilton in zijn Mercedes F1 naar de tweede plaats op de startgrid, voor Sebastian Vettel die alweer Leclerc moet voorlaten.

Vettel die tijdens zijn tweede en ultieme poging in Singapore vroegtijdig binnen kwam en Leclerc die de pole pakte, het is tekenend voor de F1 en Ferrari op dit ogenblik. De Duitser droop weer maar eens af en de Monegask triomfeerde nog maar eens. “En dat terwijl Singapore niet eens een circuit voor ons is”, aldus de kleine Prins van Ferrari. Hamilton had het duidelijk ook niet verwacht en start dus naast de Ferrari. Achter Vettel volgen Max Verstappen (Red Bull), Valtteri Bottas (Mercedes) en Alexander Albon (Red Bull). Sainz, Ricciardo, Hulkenberg en Norris maken de top-10 volledig.

In Q1 verloren we naar ‘goede’ gewoonte de beide Williams, maar ook Lance Stroll (Racing Point), Daniel Kvyat (Toro Rosso) en Romain Grosjean (Haas). Opvallend in Q2 gingen vervolgens de overblijvende Toro Rosso, Racing Point en Haas er uit, met Gasly, Perez en Magnussen. Ook de beide Alfa Romeo raakten niet verder dan de tweede sessie.

 

(foto:wb)