Home > Circuit > Uithouding > ELMS Spa: alle titelopties liggen open

ELMS Spa: alle titelopties liggen open

Nog twee wedstrijden resten er voor de European Le Mans Series (ELMS) 2019. Spa-Francorchamps wordt de vijfde vieruursrace van het seizoen en alle opties liggen nog open voor de toekenning van de zes titels voor rijders en teams. Aan de start 38 wagens verdeeld over drie categorieën.

De koninginnenklasse is de LMP2, met 17 wagens aan de start. G-Drive Racing is hier regerend kampioen met de Rus Roman Rusinov die vergezeld wordt van de Nederlander Job van Uitert (LMP3 kampioen vorig seizoen) en de Formula E dubbelkampioen Jean-Eric Vergne. De achtervolgers zijn het Franse IDEC Sport met rijders Memo Rojas, Paul-Loup Chatin en Paul Lafargue. Volgen dan nog de Oreca #39 Graff Racing van Alexandre Cougnaud, Tristan Gommendy en Jonathan Hirschi en DragonSpeed. Zoals aangekondigd zal onze landgenoot Sam Dejonghe zijn debuut maken in de categorie, aan het stuur van de Ligier #34 Inter Europol Competition.

Alle opties open in LMP3

Het duo Martin Hippe en Nigel Moore staan aan de kop met hun Ligier LMP3, met zeven punten voorsprong op het exemplaar van Jensen et Petersen (Inter Europol Competition). Maar er zijn meerdere mogelijke hoofdrolspelers, zoals de Ligier van Garett Grist, Tommy Erdos en Wayne Boyd (United Autosports) en merkgenoten François Heriau, Jean-Baptiste Lahaye en Matthieu .

Ferrari aan de leiding in LMGTE

Ferrari en Porsche zijn de heersers in de GT categorie van de ELMS. De Ferrari 488 #51 Luzich Racing staat nu aan de leiding met Alessandro Pier Guidi, Fabien Lavergne en Nicklas Nielsen. Zij tellen een comfortabele voorsprong van 21 punten op de achtervolgers, de Porsche #77 Dempsey-Proton Racing van Christian Ried, Matteo Cairoli en Riccardo Pera. Ook aanwezig, een volledig vrouwelijke bemanning op de Ferrari #83 (Kessel Racing) met Rahel Frey, Michelle Gatting en Manuela Gostner. Ook niet uit te sluiten: de Ferrari #66 van Jeffrey Segal, Matteo Cressoni en Wei Lu (JMW Motorsport).

(foto archief: elms)