Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP Italië

In een notendop: MotoGP Italië

  • MotoGP – Maverick Vinales haalde voor Yamaha in extremis de pole binnen op het circuit van Misano. Even leek het erop dat Pol Espargaro met de KTM voor de stunt zou zorgen maar hij moest zich tevreden stellen met de tweede startplaats. Fabio Quartararo, lang tijd in strijd voor de pole met de Petronas Yamaha start op de derde plaats. Opnieuw reden Rossi en Marquez in elkaars kielzog maar deze keer liep het voor Marquez verkeerd toen de beide heren in elkaars weg zaten op het laatste en ultieme moment. Marquez zette de Honda dan ook slechts op een vijfde plek.
  • Moto2 – In de wachtkamer naar de MotoGP was het Fabio Di Giannantonio (Ego Speed Up) die zich de snelste toonde voor kampioenschapsleider Alex Marquez (Marc VDS Kalex) en Augusto Fernandez (Flexbox HP 40 Kalex).
  • Moto3 – Tatsuki Suzuki zette de SIC58 Squadra Corse Honda op de pole voor Aron Canet (Sterilgarda Max Racing Team KTM) en Tony Arbolino (Snipers Honda). De aanvoerder in de tussenstand Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing Honda) vertrekt als zevende.
  • Moto E – Het leukste nieuws voor ons Belgen is de weerom goede prestatie van onze landgenoot Siméon in de elektrische formule. Alex de Angelis (Octo Pramac MotoE) haalde de pole binnen in eigen land, voor Matteo Ferrari (Trentino Gresini MotoE), maar Xavier Simeon (Avintia Esponsorama Racing) volgde op slechts één tiende van de poleman in derde positie en start dus vanaf de eerste rij.

(foto: motogp.com)