Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 – FIA F2 – Supercup (Monza)

In een notendop: FIA F3 – FIA F2 – Supercup (Monza)

  • FIA F3 race 2 – Gisteren kreeg hij een podium met een gelukje, maar vandaag lukte het Yuki Tsunoda (Jenzer) om vanaf de zesde plaats naar de zege te stormen in de tweede race van het FIA F3 weekend op Monza. De Japanner ging al in de eerste ronde van zes naar drie en ging door op zijn elan om een zege te scoren voor Liam Lawson (MP Motorsport) en Jake Hughes (HWA Racelab). In het kampioenschap blijft Shwartzman aan kop met 180 punten, voor Daruvala (147) en Vips 122.
  • FIA F2 race 2 – Na een felbevochten race was het uiteindelijk Jack Aitken (Campos) die het haalde voor Jordan King (MP Motorsport) en Nyck De Vries (ART). Pechvogel van dienst was weeral Callum Illot die nog in de voorlaatste ronde van de baan ging en een tweede plaats zag verloren gaan. In de tussenstand lijkt De Vries met 225 punten nu goed op weg naar de titel. Latifi (166), Ghiotto (155), Aitken (153) en Camara (151) volgen.
  • FIA F2 De Vries – Kampioenschapsleider Nyck De Vries zal waarschijnlijk de F2 titel 2019 binnenhalen maar het is onwaarschijnlijk dat we de Nederlander in de F1 aan de slag zien. Steeds meer wijst men in de richting van de Formula E met Mercedes. Wordt uiteraard vervolgd.
  • Porsche Supercup – Nederlander Larry Ten Voorde (Dinamic Motorsport) schreef de achtste manche van de Porsche Supercup op zijn naam. Hij eindigde voor Michael Ammermüller (BWT Lechner) en Joey Mawson (Team Australia). Mawson was ook de beste rookie.

 

(foto: W Bouchez)