Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: FIA F3 – FIA F2 – Euroformula

In een notendop: FIA F3 – FIA F2 – Euroformula

• FIA F2 race 1 – De Japanner Nobuharu Matsushita (Carlin) pakte de zegeĀ  in de Formule 2 op Monza, voor Luca Ghiotto (UNI Virtuosi) en Nyck De Vries (ART). Matsushita nam in de vijfde ronde de eerste plaats over van poleman Illot en nam een vroege pitstop. Het was voor de Japanner de tweede zege dit seizoen. Nyck De Vries blijft aan de leiding met 215 punten, voor Latifi (166) en Ghiotto (155).
  • FIA F3 updates – Alex Peroni, die vandaag een spectaculair ongeval had tijdens de F3 race, blijkt dan toch een gebarsten wervel te hebben. Nog in de F3 pakte Armstrong twintig seconden straftijd voor het niet-respecteren van de snelheid (“delta”) achter de safety car. Daardoor komt nu de Japanner Yuki Tsunoda (Jenzer) op de derde trede van het podium achter het Prema duo Robert Shwartzman en Jehan Daruvala.
  • Euroformula Open – De eerste race van het Euroformula weekend op Silverstone werd gewonnen door Toshiki Oyu (Dallara-Spiess – Motopark). Hij won voor Enaam Ahmed (Dallara-Spiess-Motopark) en Nicolai Kjaergaard (Dallara-Spiess-Carlin). Rolstoelgebruiker Billy Monger (Dallara-Spiess- Carlin) werd vierde. Inhet kampioenschap leidt de Japanner Sato (262 punten), voor Dunner (154), die vandaag opgaf, en Lawson (120)

(foto: fiaformula3.com/LAT)