Home > Rally > BRC > Criterium: Segers wint, Louies kampioen

Criterium: Segers wint, Louies kampioen

In de rand van de BK Rally werd er ook het Rally Criterium gereden. Jelle Segers (BMW E36 M3) pakte in de ochtend de leiding en stond die niet meer af tot de finish. Limburger Johnny Louies, aan de slag op dezelfde machinerie, pakte op de tweede plaats de titel.

Met vijf opeenvolgende besttijden in de aanvangsfase trok Jelle Segers de zege in Roeselare naar zich toe. Een bewuste strategie blijkbaar van deze streekrijder. “De eerste ronde lag droog en we hielden een strak tempo erop na omdat we wisten dat er later op de dag regen zou komen. Op de tweede passage reden we lek maar gelukkig hadden we voldoende voorsprong. We hielden het hoofd koel.” Hij won met 19 seconden voorsprong.

Op de tweede plaats een gelukkige en koele Johnny Louies. Hij ondervond al snel dat Segers ongrijpbaar was. “We rijden voor het kampioenschap“, stelde hij in de namiddag. “Segers is veel te snel, laat hem maar de overwinning.” Toch zette Johnny in de laatste twee proeven nog twee scratches neer en stelde de tweede plaats veilig. “Onze doelstelling is compleet gehaald. We haalden de titel zonder dat we teveel moesten jagen. Een top 5 was al voldoende geweest. Met deze tweede plaats is het kampioenschap binnen. In het andere geval hadden we het in de East Belgian moeten gaan zoeken.

Op de derde podiumtrede een dolgelukkige Jeroen Catelin, onverwacht met de Renault Clio RS. “We hoorden op de Zilverberg dat we derde stonden. Daarna durfden we niet meer naar de uitslagen kijken en hebben we gewoon gereden“, lachte copilote Charlotte Deryckere op het finishpodium.

 

(foto: Lorenz Deschuyttere)

You may also like
Criterium: Vandeloock wint na pech voor Johnny Louies
TAC Criterium: Steven Dolfen met welkome zege
Thomas Delrez en Geoffrey Razzi domineren Criterium
Spa Rally: Delrez en Razzi winnen Criterium