Home > VAS > Rallycross > VAS: voorlaatste manche in regionale rallycross

VAS: voorlaatste manche in regionale rallycross

Met de jaarlijkse zomerstop achter de rug gaat het VAS Rallycross kampioenschap naar de laatste rechte lijn richting finales. Nog twee resultaten kunnen worden gescoord en een resultaat, dat van Glosso, is alvast gekend. Na de volgende meeting zal er veel duidelijk worden omtrent de posities in het kampioenschap.

De enige wedstrijd van het kampioenschap die niet op Duivelsberg werd verreden, de ene verplaatsing naar het Glosso, zal verplicht meetellen als resultaat. Geen gegoochel daar met schrapresultaten. Dat betekent dat de enige punten die kunnen gedropt worden, uit de races op Duivelsberg komen. De laatste twee van deze events zitten er nu aan te komen.

Klasse C (Promotie): blijft Thomassen de heerser?

In de vorige race op het Duivelsberg circuit ging Yenthe Putzeys in de Opel Corsa totaal onverwacht met de zege aan de haal. Onverwacht, want Stefan Thomassen is al van bij de seizoenstart de favoriet op zijn Honda CRX. Maar de voormalige kampioen liet een paar kleine steekjes vallen en dat was al wat er nodig was om de achtervolgers dichterbij te brengen. Voor de resterende wedstrijden zal hij rekening moeten houden met Devlin Thijs in de Opel Corsa, en met  Danny Kunnen in zijn mooie Toyota Corolla. Met zesenzestig punten voelt Thomassen de hete adem van Devlin Thijs in de nek. Thijs naderde tot op drie punten, Yenthe Putzeys volgt op vijf punten, en dus zou het best nog eens spannend kunnen worden!

Klasse A (-1600cc): Dexters stevig aan de leiding

Didier Dexters is stevig op weg om zich zelf op te volgen als kampioen. Eenmaal maakte hij een verkeerde bandenkeuze op de Toyota MR2 en toen zag hij Jacky Simons met de zege lopen gaan. Maar dat schoonheidsfoutje werd de vorige wedstrijd alweer rechtgezet. Met een voorsprong van zeventien punten op Simons ziet het er voor Dexters alvast goed uit. Die kloof zal hij willen behouden en daarom houdt hij ook Simons nauwlettend in het oog, maar evenzeer de Honda’s van Rens Van der Linde en Wouter Desender. Die laatste staat samen met Jean–Pierre Verstraeten en zijn Toyota Corolla gezamenlijk op een voorlopige derde plaats met een achterstand van twintig punten. De tegenstanders weten wat gedaan: vol op het gas gaan en zoveel mogelijk punten scoren.

Klasse B (+1600cc): Goris als onverwachte leider

Goris leider in klasse B. Wie had dat gedacht? Even leek het dat Andy Leysen met zijn BMW M5 zonder veel problemen naar de titel zou gaan. Maar Bart Goris in de Chevrolet Kalos haalde twee zeges, verzamelde wat ereplaatsen en staat nu, met nog twee wedstrijden voor de boeg, met één puntje voor op Leysen. En dan is er ook nog meervoudig kampioen Jonas Kemps in de BMW M3. Hij zou wel eens de lachende derde kunnen worden als de kemphanen aan de kop van de tussenstand elkaar in de wielen gaan rijden… Goris verzamelde eenenzeventig punten, eentje meer dan Andy Leysen. Kemps volgt op veertien eenheden. Voor de podiumplaatsen mag ook nog Jef De Busser in de BMW Compact komen aanschuiven.

Zoals steeds op het Duivelsbergcircuit wordt de VAS strijd uitgevochten op zaterdag. Afspraak dus op 7 september voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

(vas press/foto: P.Claesen)

You may also like
VAS RX: Glossso werkt richting 2021
VAS RX: de terugkeer naar Duivelsberg
VAS terugblik: Glosso Rallycross
VAS RX: passage op Glosso is verplicht!