Home > Rally > BRC > BRC: goed geregeld… op de Omloop van Vlaanderen

BRC: goed geregeld… op de Omloop van Vlaanderen

De organisatie van de Omloop van Vlaanderen pakt dit jaar uit met een aantal nieuwe zaken. We lichten er drie uit: de shakedown, de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en de samenwerking met Waze. Kortom: goed geregeld!

  • Shakedown – Voor het eerst zal er een shakedown plaats vinden voor de Omloop van Vlaanderen. Woensdagavond kan men vanaf 18u tot 22u naar Slypskapelle, nabij Moorslede. De deelnemers die het willen kunnen daar een laatste keer hun materiaal volop testen. Opgelet: de shakedown is betalend. Er wordt parking voorzien in de directe nabijheid en we voorzien een publiekspunt op wandelafstand van het dorp zelf waar de tijdelijke serviceplaats zich zal bevinden.
  • Waze – Eénvoudige navigatie naar de ConXion Omloop van Vlaanderen KP’s? Zoek in de mobiele Waze-app naar ‘COvV’. In de resultatenlijst bekom je bv. ‘COvV – KP Passendale’. Via Waze krijg je de optimale routing naar de start. De Waze BeLux community zorgt voor het onderhoud van de achterliggende cartografie. De stad Roeselare is toegetreden tot het Waze Connected Citizen Program. De KAMV werd in het Waze Global Events Partner programma toegelaten. Dit geeft ons de kans om onsite en in realtime de routing aan te passen, daar waar nodig.
  • Rolstoelgebruikers – De Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen wenst vol in te zetten op de beleving voor alle toeschouwers. Dankzij een samenwerking met Hendriks vervoer kunnen we ook deze beleving tenvolle aanbieden aan rolstoelgebruikers. We stellen een aangepast busje met chauffeur ter beschikking die de rolstoelgebruikers en hun eventuele begeleider naar een spektakelpunt op de klassementsproeven zal brengen. We selecteerden enkele punten waar men in alle veiligheid de rally van dichtbij kan volgen. Deze service wordt volledig gratis aangeboden door KAMV, enkel een geldig toegangsticket volstaat om gebruik te maken van dit busje. Meer info hieromtrent via info@omloopvanvlaanderen.be

foto: ©Tom Hollebeke/omloopvanvlaanderen.be