Home > Circuit > F1 Spa: vrije trainingen F3 en kwalificatie F2

F1 Spa: vrije trainingen F3 en kwalificatie F2

  • FIA F3 vrije training – Jake Hughes begon goed aan he vervolg van het seizoen en haalde met de HWA Racelab machine in 2’05″929 de besttijd in de vrije trainingen voor de Formule 3. Niko Kari (Trident) en Alex Peroni (Campos) volgden in een ietwat ongewone tabel met geen van de titelkandidaten binnen de top 10…
  • FIA F2 vrije training – Van bij aanvang van de vrije trainingen ging het voluit bij de titelkandidaten. Nyck De Vries (ART Grand Prix) zette met 1’59″892 een referentietijd, enkel Nicholas Latifi (DAMS) volgde hem met 1’59″892. De achtervolgers bleven aan de andere zijde van de twee minuten grens met Louis Deletraz (Carlin) voor Sergio Sette Camara (DAMS).
  • FIA F2 kwalificatie – Dat bleek enigzins een teken aan de wand voor de kwalificatie want Nyck De Vries verstevigde daar zijn positie met een 1’58″304, goed voor de pole. Hij vindt naast zich op de eerste rij Sete Camara. Jack Aitken en de Japanner Matsushita staan op de tweede rij, allen met 1’58”. Nicholas Latifi geraakte niet voorbij 1’59″747 en vertrekt vanaf een 11de plaats.

(foto: fiaformula3.com)