Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: opnieuw Ferrari in VT2, Racing Point vat vuur

F1 Spa: opnieuw Ferrari in VT2, Racing Point vat vuur

Ook tijdens de tweede vrije training in Spa is het Ferrari die de bovenhand heeft. Deze keer Rijdt Charles Leclerc 0,630 seconden sneller dan Sebastian Vettel. De Monegask klokte af op 1:44.123. De Mercedes van Bottas (+0.846) en Hamilton (+0.892) reden de derde en vierde tijd. De sessie werd enkele minuten voor tijd gestopt nadat de wagen van Perez vuur vatte.

De vijfde tijd zou voor Perez zijn in de Racing Point, maar de vlammen dansten op de achterkant van zijn bolide. Rode vlag dus, met nog slechts enkele minuten op de teller. Dat alles gebeurde na een eerdere radioboodschap van Lance Stroll die iets verbrands rook achterin de wagen… Stroll zette overigens de achtste tijd neer.

De top tien is volledig met Verstappen op zes, Räikkönen op zeven, Ricciardo op negen en Albon op tien. Max Verstappen ging twee keer binnen: “Ik verlies power en er is iets met de motorremmen. De engineswap zit eraan te komen… De Ferrari’s zijn ook heel sterk dit weekend, het wordt zeker niet gemakkelijk”, aldus de Nederlander.

Foto © Jens Mommens