Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: Ferrari domineert eerste vrije training

F1 Spa: Ferrari domineert eerste vrije training

De Ferrari’s en de Red Bulls zijn snel in Spa”, dat zei Lewis Hamilton (Mercedes) gisteren nog. De eerste vrije trainingssessie geeft hem gelijk. Het was Sebastian Vettel die met zijn rood gevaarte de snelste tijd neerzette met 1:44.574. Kort daarop volgt Vettels teamgenoot bij Ferrari Charles Leclerc op 0.214 seconden.

Max Verstappen en Alexander Albon, die overigens voor het eerst achter het stuur van de Red Bull plaatsneemt, zetten respectievelijk de derde (+0.933) en de vierde tijd (+1.010) neer. Ook Red Bull opteerde voor softs. Mercedes koos voor mediumbanden. Bottas ging 1.308 seconden trager dan Vettel en was daarmee net iets sneller dan Lewis Hamilton (+1.399). Hamilton kende problemen met de wagen die hem ongeveer een half uur in de box hielden.

Lance Stroll (Racing Point), Daniel Ricciardo (Renault), Sergio Perez (Racing Point) en Carlos Sainz vervolledigen de top 10 allemaal op softs. Stroll moest vroegtijdig binnen, zijn motorkap kwam los en werd ondertussen vervangen. Carlos Sainz ontvangt een gridpenalty van vijf plaatsen na een motorwissel.

Foto © Vincent Huybrechts